De twee KTM RC390 Cup wedstrijden in het Duitse Oschersleben zijn gewonnen door Glenn van Straalen. De coureur uit Hoogkarspel was in zowel de kwalificaties als ook in de wedstrijden een maatje te groot voor de rest van het gecombineerde ADAC Junior & KTM RC390 Cup veld.

De KTM RC390 Cup coureurs reisden afgelopen weekend naar Oschersleben, het Duitse circuit waar tijdens de German Speedweek twee wedstrijden op het programma stonden. Net als tijdens de voorgaande wedstrijden in Assen werd er dit keer opnieuw samen gereden met de Duitse ADAC Junior Cup.

Race 1
Zondagochtend om 10:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van de dag. Bij de start was het Glenn van Straalen die vanaf pole gelijk de kopstart had gevolgd door Koen Meuffels en Bibi Damen.

Na drie ronden kwam er een rode vlag situatie vanwege een technisch probleem aan de machine van Milan Merckelbagh.

Na een korte onderbreking volgde er een herstart en was het opnieuw Van Straalen die meteen vanaf de start de leiding nam en deze vervolgens niet meer uit handen gaf. Koen Meuffels en Bibi Damen, die als vierde en zesde algemeen over de finish kwamen, mochten na afloop als tweede en derde KTM RC390 Cup coureurs mee naar het podium.

Ryan Vos en Dennis van Velzen maakten in deze eerste wedstrijd de top vijf compleet.

Race 2
Om 13.45 uur werd er getart met de tweede wedstrijd van de dag. Ook hier zorgde een rode vlag situatie in de tweede ronde voor vertraging en een herstart voor een race over elf ronden.

Bij de herstart was het opnieuw Van Straalen die de leiding nam en deze gedurende de elf ronden tellende race niet meer uit handen gaf.

Achter Van Straalen streden Meuffels en Damen voor de tweede plaats, een strijd die Damen uiteindelijk in haar voordeel wist te beslissen nadat Meuffels in de laatste ronde en in de laatst bocht in de fout ging.

Merckelbagh, Guus Boes, Van Melzen streden nagenoeg de gehele wedstrijd voor de vierde plaats maar vanwege de fout bleek het op het laatste moment te gaan om de laatste podiumplaats. Merckelbagh trok hierbij aan het langste eind en mocht zo na zijn tegenslag in de eerste wedstrijd als derde met Van Straalen en Damen mee naar het podium.

Boes werd vierde terwijl Van Melzen opnieuw een vijfde plaats op zijn palmares bij kon schrijven.

Meuffels kon na zijn fout in de laatste ronde zijn KTM nog weer oppakken om nog als zesde over de finish te komen, net voordat de groep onder leiding van Roy Voermans met in zijn kielzog Rien en Ouden, Jeroen van de Vijfeijke en Rick Kooistra de eindstreep passeerden.

Tijs Heesakkers en Bart Meekes verdeelden in deze wedstrijd de laatste KTM RC390 punten.

Voor de KTM RC390 coureurs staat de volgende race gepland op 25 juni aanstaande tijdens de Dutch TT in Assen. Deze wedstrijd is echter een open Supersport 300 race waaraan ook rijders op een Yamaha R3, Kawasaki of Honda CB500 mee mogen doen, net zoals in de World Supersport 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Deze wedstrijd zal echter niet meetellen voor het kampioenschap, de volgende wedstrijd meetellend voor de KTM RC 390 Cup kampioenschap zal worden verreden op 2 en 3 juli tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring.

 

Volledige uitslagen: German Speedweek Oschersleben