Kunii wint Red Bull Rookies race 2 op de Sachsenring, Van den Goorbergh 13e

297
Yuki Kunii - Sachsenring | foto© Red Bull Content Pool

Yuki Kunii heeft zondagmiddag de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race gewonnen op de Sachsenring in Duitsland. De Japanner wist leider in het kampioenschap Carlos Tatay in een felle strijd achter zich te houden en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen. Max Cook werd derde, Nederlander Zonta van den Goorbergh kwam als dertiende over de streep.

Zondagmiddag na afloop van het MotoGP geweld werd de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race verreden op de Sachsenring in Duitsland. De weersomstandigheden waren gunstig na een bewolkte start van de dag met een fel schijnende zon en aangename temperaturen.

Leider in het kampioenschap Carlos Tatay nam meteen vanaf de start de koppositie in handen voor Lorenzo Fellon en Yuki Kunii. Ook Billy van Eerde, Max Cook, Pedro Acosta en Marcos Uriarte kenden een sterke openingsfase en reden in de kopgroep.

Het was duidelijk dat Tatay en Kunii, eerste en tweede in het kampioenschap, de betere snelheid hadden waardoor ze los wisten te breken van de achtervolging. Het tweetal wist elkaar meerdere malen te passeren maar het zou aankomen op de laatste ronde. Tatay reed bij het ingaan van deze laatste ronde aan kop maar Kunii reed kort achter de Spanjaard. Door middel van een slipstream over de ‘Wasserfall’ richting de ‘Sachsenkurve’ nam de Japanner veel snelheid mee en kon hij de aanval inzetten.

Door middel van een keurige uitremactie nam Kunii de leiding over en verdedigde hij zijn lijn goed bij het ingaan van de laatste bocht. Tatay kon niet meer counteren waardoor Kunii als voor de tweede keer dit seizoen als winnaar over de finish kwam. Met een verschil van slechts 0,053 seconde werd Tatay tweede, ruim twee seconden daarachter kwam Billy van Eerde als derde over de streep. De Australiër was echter in de laatste ronde buiten de baan terechtgekomen en won daarmee een positie waardoor hij door middel van een penalty drie plaatsen terug werd gezet. Dit zorgde ervoor dat Max Cook in de uitslag als derde stond geklasseerd en hij mee mocht naar het podium. Verder eindigden Pedro Acosta, Jason Dupasquier, Billy van Eerde, Lorenzo Fellon, David Salvador, Alex Escrig en Marcos Uriarte in de top tien.

Nederlander Zonta van den Goorbergh wist wederom punten te scoren en behaalde een verdienstelijke dertiende plaats.

De volgende keer dat de Red Bull Rookies in actie komen is op de Red Bull Ring in het weekend van 9, 10 en 11 augustus.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App