Kunii wint Red Bull Rookies seizoensopener in Jerez, Van den Goorbergh 13e

36
start-red-bull
Start Red Bull MotoGP Rookies Cup race 1 Jerez | foto© Nico Schneider

Yuki Kunii heeft zaterdagmiddag de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen gewonnen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Japanner wist in de laatste ronde zijn koppositie te verdedigen en als winnaar over de streep te komen voor Carlos Tatay en de Belg Barry Baltus. Nederlander Zonta van den Goorbergh eindigde zijn eerste race in de klasse als dertiende. 

Zaterdagmiddag gingen de lichten uit op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in zuid-Spanje voor de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen. De omstandigheden waren gunstig met de Spaanse zon die zorgde voor een aangename buitentemperatuur van zo’n 22°C.

De beste starters waren Carlos Tatay, Yuki Kunii en David Salvador met kort daarachter Barry Baltus, Max Cook, Haruki Noguchi, Jason Dupasquier, Lorenzo Fellon en Matteo Bertelle. Deze negen coureurs wisten al gauw een kopgroep te vormen en los te rijden van de rest van het veld. Zoals gebruikelijk bij de Red Bull Rookies reden de coureurs dicht op elkaar en waren er vrijwel in iedere bocht inhaalacties te zien.

Cook moest de strijd in de kopgroep noodgedwongen staken, de Brit had een jump-start gemaakt en kreeg daardoor een ride-through penalty. De eerste crasher was Billy van Eerde. De huidige Asia Talent Cup kampioen uit Australië kwam ten val na contact met een andere coureur ter hoogte van bocht 13 (Lorenzo corner) maar bleef ongedeerd.

Halverwege de race hadden Tatay, Baltus, Salvador en Kunii de kopgroep verkleind en waren ze weggereden van de concurrentie. De vier coureurs reden zeer dicht bij elkaar en zouden de strijd blijven voeren tot aan de finishlijn. Nederlander Zonta van den Goorbergh was inmiddels opgeklommen naar de posities voor de punten en reed op de dertiende plaats.

zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh (84) | foto© Nico Schneider

Het werd een spannende laatste ronde met een duel tot aan de streep. Kunii wist op het juiste moment zijn koppositie te verdedigen en kwam daarmee uiteindelijk als winnaar over de finish. Tatay deed er alles aan om de Japanner voor te blijven maar werd uiteindelijk tweede, Baltus moest genoegen nemen met een derde plaats nadat hij voor vuurwerk zorgde in de laatste ronde. Verder finishten Salvador, Fellon, Noguchi, Dupasquier, Uriarte, Rougé en Aji in de top tien. Van den Goorbergh eindigde zijn eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup  race als dertiende waarmee hij drie punten heeft behaald.

Na afloop zochten we de jonge Van den Goorbergh op en vroegen we hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal in onderstaande audiolink:

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto is zondagmiddag om 15:30 uur.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App