Zaterdagochtend zijn op het TT Circuit Assen de eerste OW Cup kwalificaties van het seizoen verreden. Nigel Walraven (NK SuperCup 1000) en Thijs Peeters (NK SuperCup 600) waren in hun klasses het snelst en vertrekken later op de dag vanaf de pole.

Op een droog, winderig en fris TT Circuit Assen worden zaterdag 14 april de eerste OW Cup wedstrijden verreden. Onderstaand een kort verslag van de kwalificaties.

NK SuperCup 1000
Na twee vrije trainingen was het Nigel Walraven die met een snelste ronde van 1’41.752 het snelst was en de eerste pole van 2018 voor zich opeiste. De Suzuki coureur noteerde zijn snelste rondetijd in de tweede kwalificatie, een tijd die na afloop 0,659 seconde sneller was dan de tijd van Cliff Kloots die zich als tweede kwalificeerde.

De derde startplaats voor de later op de dag te verrijden race werd een prooi voor Yamaha coureur Rinze Luimstra voor Renzo van Emmerik en Danny van der Sluis. De jonge Staphorster die dit seizoen uitkomt voor Start Racing verraste de eerste kwalificatie met een keurige vierde plaats, tijdens de tweede kwalificatie ging het echter flink mis in de snelle Ramshoek. Van der Sluis kwam op hoge snelheid ten val, op een blauwe nagel na bleef de Honda coureur daarbij zelf ongedeerd maar zijn machine liep daarbij dusdanig schade op waardoor de Start Racing monteurs alle zeilen bij zullen moeten zetten om op tijd een reservefiets gereed te hebben.

Naast Van der Sluis kwam ook Luimstra in de tweede kwalificatie ten val, net als Van der Sluis bleef ook de Friese coureur ongedeerd maar had de Yamaha behoorlijke schade. Ook voor de als derde getrainde coureur zal het een wedrace worden om de machine op tijd gereed te krijgen voor de race.

De NK SuperCup 1000 race gaat zaterdagmiddag om 14:35 uur van start

NK SuperCup 600
Zonder Jorn Hamberg, de Drent kwam vrijdag tijdens de vrije trainingen ten val waarbij hij o.a. een gebroken sleutelbeen, een riblessure en gekneusde longen opliep, verschenen zaterdagochtend 15 coureurs aan de start tijdens de twee kwalificatie sessies.

Met een rondetijd van 1’44.656 was het Thijs Peeters die de eerste pole van 2018 voor zich opeiste. Guus Boes wist zich op 0,217 seconde als tweede te kwalificeren voor Arne de Wintere, Djim Ulrich en Manuel Wienen die net als Hamberg vrijdag ook hard ten val kwam. De coureur uit Dalfsen bleef daarbij zelf ongedeerd maar zijn Oosterveen Racing monteurs daarentegen hadden een flinke klus om de flink beschadigde machine weer raceklaar te maken.

De NK SuperCup 600 wedstrijd gaat zaterdagmiddag om 16:35 uur van start.

Overige categorieën
In de NK SportCup 1000 was Martijn Versluis het snelst tijdens de kwalificaties, in de NK ProCup 600 ging de pole naar Per Behmer, in de NK ProCup 1000 naar Maik Kemerink, in de NK SportCup 600 naar Michael Mijnten terwijl de allereerste NK Supersport 300 een prooi werd voor Till Belczykowski.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag