“La 100 km dei Campioni”: Valentino Rossi & Luca Marini winnaars 2024 editie

7569
luca-marini
Luca Marini | foto© VR46 Riders Academy

De 2024 editie ‘La 100 km dei Campioni’ is zoals vooraf verwacht gewonnen door het team gevormd door Valentino Rossi & Luca Marini. Het team van twee broers passeerde zaterdag na 50 ronden op de bekende VR46 Ranch in Tavullia als eerste de finish voor de teams gevormd door Elia Bartolini & Celestino Vietti en Franco Morbidelli & Andrea Migno.

De VR46 Ranch in Tavullia stond vrijdag en zaterdag in het teken van de “La 100 km dei Campioni”, een vijftig ronden tellende (hoofd) race op de bekende VR46 Ranch.

Nadat Luca Marini in het voorprogramma al de ‘Americana’ race op zijn naam had weten te schrijven – zijn derde zege op rij – was de kersverse Repsol Honda Team coureur samen met zijn halfbroer Valentino Rossi (met wie hij ook dit keer een team vormde) het snelst tijdens de kwalificatie en mocht het duo zaterdagmiddag vanaf de beste startplaats aan de race beginnen voor de teams gevormd door Elia Bartolini & Celestino Vietti en Franco Morbidelli & Andrea Migno.

In de race waren dezelfde drie teams ook flink aan elkaar gewaagd en na vijftig ronden passeerde men in exact dezelfde volgorde de finish. Marini & Rossi kregen de overwinning zeker niet cadeau, het duo Bartolini & Vietti eindigde op slechts twee seconden van de winnaar als tweede terwijl Morbidelli & Migno op een ronde van de winnaar de eindstreep passeerden.

In totaal stonden er 21 teams aan de start, teams gevormd door een groot aantal bekende wegrace coureurs uit zowel het MotoGP – als ook het FIM Superbike World Championship aangevuld met coureurs uit andere motorsport disciplines.

Onderstaand de volledige uitslag 2024 editie “La 100 km dei Campioni”:

la-100kmVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.