Lachlan Epis in 2021 met NP Motorcycles Lextek BMW in BSB

525
lachlan-epis
Lachlan Epis | foto© NP Motorcycles Lextek BMW

Lachlan Epis zal in 2021 zijn debuut maken als vaste coureur in het Bennetts British Superbike Championship. De Australiër heeft hiervoor een contract getekend bij het NP Motorcycles Lextek BMW-team.

Lachan Epis kennen we vooral van zijn optreden als coureur in het FIM Supersport World Championship, het CEV en in het toenmalige EK Superstock 600. Maar komend seizoen zal de Australiër een volledig seizoen te bewonderen zijn in het Bennetts British Superbike Championship.

Het prestigieuze Britse wegrace kampioenschap is echter niet helemaal nieuw voor Epis. Onlangs kwam hij namelijk tijdens de finaleronde van het seizoen in Brands Hatch al in actie als invaller binnen het NP Motorcycles Lextek BMW-team, het team waar hij voor komend seizoen nu een vaste plaats als rijder heeft weten te bemachtigen.

Lachlan Epis: “Nadat ik onlangs tijdens de laatste ronde van het kampioenschap in Brands Hatch als invaller voor het team heb gereden, ben ik heel erg blij dat ik nu bekend kan maken dat ik in 2021 een volledig seizoen in de kleuren van het NP Motorcycles Lextex BMW-team mag gaan rijden. Ik kijk er naar uit – na hier de komende maanden in Australië te trainen – om in maart naar Engeland te vliegen om opnieuw te gaan testen met het team. Het belangrijkste doel zal zijn om me zo snel als mogelijk comfortabel te voelen op de motor en me vervolgens in het kampioenschap te kunnen gaan meten in het middenveld om vanuit daar verder te bouwen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

De naam Epis zal veel Nederlandse motorsport fans niet onbekend in de oren klinken. De Australiër kwam het afgelopen seizoen namelijk een aantal FIM Supersport World Championship races in actie in de kleuren van het Nederlandse MPM Routz Racing, dit als vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App