Michael van der Mark heeft donderdag tijdens de eerste dag van de Pirelli Qatar Round de achtste rondetijd op de klok gezet. Vanzelf ging het allemaal niet voor de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur die veel tracktime mistte en ontsnapte aan een blessure na een flinke highsider in de eerste sessie van de dag.

De eerste vrije training van de finaleronde van het 2018 FIM Superbike World Championship begon donderdag aan het begin van de avond in Qatar terwijl de zon langzaam achter de hoofdtribune van het Losail International Circuit zakte.

Het circuit, gelegen in de woestijn nabij de hoofdstad Doha, was door weinig gebruik stoffig en glad. Michael van der Mark verloor al in de tweede ronde de achterkant van zijn Yamaha in de eerste bocht en ging er met een highsider vanaf. Met lichte kneuzingen aan pols en knie liep het voor de Nederlander relatief gezien goed af, zijn machine was er slechter aan toe, waardoor de eerste sessie er direct op zat.

Nadat Van der Mark geen goed gevoel had met zijn R1 in FP2, besloot hij met zijn team een aantal grote aanpassingen door te voeren in de set-up. Met succes! In FP3 wist hij meteen zijn beste tijd te verbeteren en – ondanks een foutje in zijn snelste ronde – als zevende te eindigen, een tijd die na afloop van de dag goed bleek voor de achtste plaats op de samengestelde lijst en dus rechtstreekse plaatsing voor de vrijdag te verrijden SP2.

Michael van der Mark – P8 – 1:57.980: “De eerste sessie begon goed; ik voelde mij meteen lekker op de motor, maar toen verloor ik de achterkant in de eerste bocht en had een enorme highsider. Gelukkig bleef het bij een paar kleine kneuzingen en geen echte blessures. Maar dat was het voor die sessie, want de fiets was behoorlijk beschadigd. Mijn crew heeft geweldig werk gedaan om die motor op tijd voor FP2 te repareren, dus heel erg bedankt daarvoor. In de tweede sessie moesten we proberen de verloren tijd in te halen en stap voor stap konden we ons verbeteren en fysiek had ik geen probleem op de fiets. We hebben behoorlijk grote veranderingen aangebracht in de vering, aan de voor- en achterkant, voor FP3, wat een verbetering bracht en mijn rondetijden waren redelijk goed, ondanks een grote fout in mijn snelste ronde. Ik ben blij dat ik vrijdag meteen in Superpole 2 mag starten nadat ik vandaag zo veel circuittijd heb verloren!”

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App