Eugene Laverty heeft donderdagavond de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Nederlander Michael van der Mark noteerde, ondanks een pijnlijke pols en knie, de achtste rondetijd in de sessie. Laverty was tevens de snelste coureur van de dag, een lijst waar Van der Mark zich als achtste klasseerde.

Na twee bewogen eerste vrije trainingen – tijdens de eerste sessie kwamen Jonathan Rea en Michael van de Mark ten val terwijl de tweede vrije training onderbroken werd door een rode vlag situatie na een crash van Red Bull Honda World Superbike Team coureur Leon Camier – begonnen de World Superbike coureur om 19:45 uur Nederlandse tijd aan hun derde en afsluitende vrije training van de eerste dag.

Het was Tom Sykes die al vrij snel in de sessie onder Alex Lowes zijn snelst gereden rondetijd uit de eerste sessie wist te duiken en de lijst aanvoerde voor teamgenoot Jonathan Rea, Eugene Laverty en Lowes.

De snelste rondetijd van Sykes bleef lange tijd staan maar met nog ruim een kwartier te gaan was het Rea die de snelste rondetijd van de sessie en de dag aanscherpte tot 1’57.506 en daarmee zijn teamgenoot afwisselde bovenaan de lijst. Op dat moment waren de twee Kawasaki coureurs de enige twee coureurs die in deze sessie een tijd onder de 1’58 op de klok wisten te zetten.

Van de Mark, rijdend met een pijnlijke knie en een pijnlijke pols vanwege de crash eerder op de dag, wist zich wel te verbeteren maar moest met nog tien minuten te gaan nog steeds genoegen nemen met een plaats net buiten de top tien.

De snelste rondetijden van de twee Kawasaki coureurs leken in het tweede deel van de sessie niet meer in gevaar te komen maar met nog minder dan twee minuten te gaan was het Laverty die met een snelle ronde van 1’57.323 toch nog onder de snelste rondetijd van Rea wist te duiken en deze sessie en de dag als snelste coureur afsloot. Rea moest hierdoor genoegen nemen met de tweede tijd gevolgd door Sykes, Lorenzo Savadori en Loris Baz.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Marco Melandri voor Michael van der Mark die in de slotfase nog een flinke sprong op de lijst wist te maken, Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu.

Snelste man uit de eerste sessie, Alex Lowes moest in deze derde sessie genoegen nemen met de elfde rondetijd.

Samengestelde tijdlijst na drie vrije trainingen
Deze lijst wordt aangevoerd door Laverty gevolgd door Rea, Sykes en Lowes met zijn snelst gereden rondetijd in de tweede sessie van de dag. Savadori sluit de eerste dag af als vijfde waarmee hij zich net als Baz, Melandri, Van der Mark, Davies en Razgatlioglu rechtstreeks wist te plaatsen voor de vrijdag te verrijden Superpole 2 kwalificatie.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App