Eugene Laverty wordt in 2020 de teamgenoot van Tom Sykes bij het BMW Motorrad WorldSBK Team. De Noord-Ier neemt na dit seizoen de plaats in van de Duitser Markus Reiterberger. Dit nieuws heeft de Duitse motorenfabrikant vrijdagmiddag middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

BMW Motorrad Motorsport heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat men het komende seizoen in het FIM Superbike World Championship (WorldSBK) naast Tom Sykes kan beschikken over de diensten van Eugene Laverty.

De 33-jarige Laverty reed voor het eerst in het World Superbike kampioenschap van 2011 tot 2014. In 2013 werd hij tweede in de eindstand. In 2015 stapte hij over naar de MotoGP, voordat hij in 2017 weer terugkeerde naar het op productiemachines gebaseerde wereldkampioen, waar hij vervolgens twee jaar voor het team van Shaun Muir – momenteel de teambaas van het BMW Motorrad WorldSBK Team maar die destijds nog met Aprilia actief was . Laverty neemt binnen het team de plaats in van Markus Reiterberger.

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “MetEugene Laverty verwelkomen we een zeer ervaren rijder binnen het team – iemand die ook zeer vertrouwd is met het team van Shaun Muir. Tegelijkertijd willen we Markus Reiterberger van harte bedanken. Hij was vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de raceversie van de nieuwe RR en heeft zo een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes dat we hebben gehad. We zullen er in de resterende races die we samen in het BMW Motorrad WorldSBK-Team hebben, alles aan doen om ervoor te zorgen dat we het seizoen met Markus succesvol kunnen afsluiten.”

Shaun Muir, Team Principal BMW Motorrad WorldSBK Team: “Allereerst moeten we Markus Reiterberger bedanken voor zijn inzet en inspanningen. Ik ben ook blij dat we voor 2020 Eugene Laverty mogen verwelkomen in het BMW Motorrad WorldSBK Team en hem weer terug te mogen verwelkomen binnen het SMR team. Eugene voegt zich bij het team en brengt een schat aan ervaring met zich mee. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een sterke uitdager voor het podium kan zijn. We hebben goede hoop dat de motor, zodra hij in november op de baan komt tijdens het testen voor het nieuwe seizoen, op een ander niveau zal komen en ik denk dat de combinatie van zijn ervaring en zijn snelheid een welkome aanvulling zal zijn op het BMW WorldSBK-project.”

Wat Reiterberger na dit seizoen gaat doen en of hij ook in 2020 actief zal blijven in het FIM Superbike World Championship is nog niet bekend.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App