Eugene Laverty liep zondag op het Chang International Circuit een vervelende blessure op. Hoewel het er in eerste instantie nog veel erger uitzag bleek de Aprila uiteindelijk ‘slechts’ een breuk in zijn bekken te hebben overgehouden aan de crash tijdens de tweede World Superbike wedstrijd op het Thaise circuit. Vanuit Bangkok laat Laverty echter weten positief gestemd te zijn en er alles aan te gaan doen om in Donington weer van de partij te zijn.

Eugene Laverty kwam zondag in de vijfde ronde van de tweede WorldSBK race van de Motul Thai Round op de zesde plaats rijdend ten val. De vlak achter de Milwaukee Aprilia rijdende Jordi Torres kon vervolgens geen kant op met het gevolg dat de MV Agusta coureur vol over de Noord-Ier reed en ook ten val kwam.

De eerste berichten waren verontrustend toen bekend werd dat Laverty rugletsel had opgelopen en geen gevoel meer in zijn benen had en deze niet kon bewegen. De eerste positieve berichten kwamen niet veel later toen de artsen van de Clinica Mobile wisten te melden dat Laverty inmiddels weer gevoel in zijn benen had en deze weer zelfstandig kon bewegen.

Na zondag overgebracht te zijn naar een ziekenhuis in Buriram en daar een nacht te zijn verbleven werd Laverty maandag gedurende de dag in het bijzijn van zijn vrouw Pipa, zijn broer John en hoofd van de Clinica Mobile Monica Lazzarotti per helikopter getransporteerd naar een ziekenhuis in Bangkok.

Inmiddels is bekend dat Laverty een kleine medische ingreep heeft ondergaan vanwege interne verwondingen en dat hij een op twee plaatsen gebroken heup heeft overgehouden aan de crash. De twee breuken in zijn heup zullen echter op natuurlijke wijze genezen, een operatie is derhalve volgens de Thaise artsen niet nodig.

Ondanks dat de verwondingen enigszins ‘mee’ vallen vergeleken met de eerste siganalen en berichten is een op twee plaatsen gebroken heup natuurlijk niet niets. De Noord-Ier zelf is net als altijd alweer de ‘mister-positivo’ en denkt ondanks dat hij nog maar net begonnen is aan zijn revalidatie en nog steeds in Thailand moet blijven al aan een terugkeer in het kampioenschap.

 “Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld dat ik een aantal wedstrijden zo vroeg in het seizoen moet missen, maar ik reken mezelf gelukkig dat mijn blessures niet ernstiger zijn,” aldus Laverty vanuit het ziekenhuis in Bangkok. “De aanvankelijke angst om op de grond te liggen en mijn benen niet te kunnen bewegen was iets wat ik nog nooit eerder heb gevoeld. Ik heb het geluk dat ik een fantastische groep mensen om me heen heb, van mijn vrouw Pippa, mijn broer John, die fantastisch reageerde tijdens de eerste belangrijke uren na de crash, en de leden van Milwaukee Aprilia, die bij mij in het ziekenhuis waren om ervoor te zorgen dat ik in goede handen was. Vanwege mijn inwendige verwondingen zal ik in de eerste maand van mijn herstel nog enigszins beperkt zijn, maar daarna zullen we er hard aan werken om ervoor te zorgen dat mijn bekken geneest en ik wil als het even kan tijdens mijn thuisrace op Donington Park weer op mijn Aprilia RSV4 RF kunnen stappen.”

De Britse ronde van het 2018 FIM Superbike World Championship op het Donington Park Circuit zal worden verreden in het weekend van 25-27 mei aanstaande.