Cal Crutchlow won zondag op het Termas de Rio Hondo Circuit de tweede MotoGP race van het seizoen. Ondanks dat na afloop van de wedstrijd de meeste aandacht uit ging naar iets anders was de LCR Honda Castrol coureur wel heel blij met zijn derde MotoGP zege uit zijn carrière.

Cal Crutchlow was zondag de gevierde man na afloop van de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la Republica Argentina. De LCR Honda Castrol coureur kwam na 24 ronden als eerste over de finish in een uitgestelde en bizar verlopen race door in een spannende strijd Johann Zarco en Alex Rins achter zich te houden.

Cal Crutchlow, LCR Honda (P1): “Het was leuk om hier te winnen, maar om heel eerlijk te zijn had ik vooraf al verwacht hier mee te kunnen doen voor de zege. Ik begon aan het weekend en dacht gelijk dat ik hier de kans had om als eerste of tweede achter Marc (Marquez) te eindigen en uiteindelijk hebben we weten te winnen. Ik voelde me de gehele wedstrijd goed, ik had het gevoel dat ik geen risico hoefde te nemen om bij de groep rijders vooraan het veld te blijven, als het nodig zou zijn geweest had zelfs wel weg kunnen rijden. We moeten blij zijn, het team heeft fantastisch werk verricht tijdens de laatste twee races en ik denk dat we hadden kunnen strijden voor de overwinning, ongeacht welk circuit het dit weekend zou zijn geweest. Nu gaan we naar Austin en richten we ons daar opnieuw op de top vijf en kijken we of we daar met onze sterke punten opnieuw goed kunnen scoren. Voorafgaand aan dit seizoen zei ik dat ik een paar races wilde winnen! Het is echt leuk om deel uit te maken van die groep renners die deze 750 races voor Honda hebben weten te winnen. Ik ben de laatste jaren heel goed door hen ondersteund en dit jaar is de ondersteuning nog beter.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag