Le Mans 24 H: Een korte voorbeschouwing

71

Komend weekend zal de 41e editie van de 24 uur van Le Mans plaatsvinden op het Bugatti circuit in Le Mans. De 24-uurs race is de tweede race van het EWC seizoen waarbij er maar liefst zestig punten voor het kampioenschap verdiend kunnen worden. 

Naast de World Superbike op het TT Circuit Assen en de MotoGP op het Circuit of the Americas in Austin, Texas zal ook de 24 uur van Le Mans verreden worden. Nadat de eerste race van het seizoen 2017-2018 in september verreden is tijdens de Bol Dór op het Circuit Paul Ricard wordt het seizoen komend weekend hervat. Er zullen zestig teams aan de start verschijnen waarbij het eerste team dat zondagmiddag de finishlijn als eerst passeert een totaal van zestig punten kan verdienen.

De eerste officiële tests zullen donderdag 19 april verreden worden, waarbij de balans al enigszins kan worden opgemaakt welke teams er het beste voor staan. Enkele interessante ex Grand Prix en World Superbike coureus zijn onder andere Karel Hanika, Jakub Smrz, Roberto Rolfo, Karel Hanika, Sylvain Barrier, Luca Scassa, Michael Laverty, Christian Iddon en Jérémy Guarnoni. Ook zestienvoudig Isle of Man TT winnaar Michael Dunlop zal deelnemen aan het prestigieuze evenement.

Net als bij de Bol dÓr zullen er zestig WK-punten te verdienen zijn. De winnaar krijgt veertig punten, en de teams die na acht en zestien uur aan de leiding liggen kunnen ieder tien punten verdienen. Wereldkampioen GMT94 Yamaha wist tijdens de Bol D’or de volledige zestig punten te behalen waardoor het Franse team leider is in het kampioenschap.

De Nederlandse deelnames staan op naam van Pepijn Bijsterbosch die voor het 3art – Moto Team 95 uit zal komen, en Jolanda van Westrenen zal van start gaan met het GIRLS RACING TEAM.

De start is zaterdagmiddag 21 april om 15:00 uur, de finish zal 24 uur later op zondagmiddag 15:00 uur zijn.

 

Handige links 2018 editie Le Mans 24H:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV