Het Team SRC Kawasaki heeft op vrijdag de pole positie gepakt voor de 24 Heures Motos die morgen verreden zal worden op het circuit van Le Mans. Het YART Yamaha team kwalificeerde zich als tweede en team NRT48 maakt de eerste startrij compleet. Nederlander Pepijn Bijsterbosch en zijn 3ART – Moto Team 95 zullen vanaf P16 vertrekken.

Met twee Nederlanders in het startveld werd op vrijdag de kwalificatie van de tweede ronde van het FIM Endurance World Championship verreden op het circuit van Le Mans. Nadat op donderdag het Team SRC Kawasaki al de snelste tijd liet noteren, werd ook tijdens de kwalificatie op vrijdag duidelijk dat de pole positie op hun naam zou komen te staan. Met de rijders Mathieu Gines, Randy De Puniet en Jérémy Guarnoni behaalden zij een gemiddelde snelste ronde van 1:36.946 en waren daarmee dus ook de snelsten. Zij hielden het YART – Yamaha team met Broc Parkes, Marvin Fritz en Takuya Fujita achter zich. De eerste startrij werd gecompleteerd door het NRT48 team dat uitkomt met Kenny Foray, Peter Hickman en Lucy Glöckner.

De kwalificatie van Pepijn Bijsterbosch en zijn 3ART – Moto Team 95 bracht hun naar zestiende startplaats. Jolanda van Westrenen, de andere Nederlandse die in actie zou komen tijdens de 24 Heures Motos met het GIRLS RACING TEAM, liep op donderdag een gebroken enkel op na een crash op hele hoge snelheid. Zij zal de rest van het weekend niet meer in actie komen.

De 24 Heures Motos zal op zaterdag om 15.00 uur van start gaan op het circuit van Le Mans.

 

Handige links 2018 editie Le Mans 24H:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV