Le Mans 24H Moto: Enerverend eerste kwart van de race, FCC TSR Honda France aan de leiding

153
le-mans-24H-moto
Le Mans 24H Moto race | foto© FIM EWC

Het eerste kwart van de Le Mans 24H Moto race zit er op en dat eerste kwart is absoluut enerverend geweest. Na circa drie uur wedstrijd begon het stevig te regenen en zowat het hele veld heeft inmiddels ondervonden dat een schuivertje zo gemaakt is.

De start van de 24 uur durende race was zaterdagmiddag om 12:00 uur. Eén van de weinige teams die na zes uur wedstrijd de blinkende kant boven heeft weten te houden is het FCC TSR Honda France team. Zij gaan dan ook ruim aan de leiding van de wedstrijd en hebben ruim twee ronden voorsprong op het SRC Kawasaki team. De derde plaats is in handen van het Suzuki Endurance Racing Team dat op zijn beurt weer een ronde achterstand heeft op SRC Kawasaki. De vierde plaats is in handen van het BMW Motorrad World Endurance Team met twee ronden achterstand op SERT.

Het Bolliger Kawasaki Team waar normaal gesproken ook Nigel Walraven voor uit zou komen rijdt inmiddels op een prima zevende plaats in de wedstrijd. Walraven heeft, zoals eerder bericht, teveel last van een schouderblessure om aan de race te kunnen deelnemen. Hij ondersteunt zijn teamgenoten met onder andere de voeding en aan het rijden van zijn teamgenoten te zien gaat dat alles hem goed af.

Op de tiende plaats vinden we het eerste SST team. Het Franse Moto Ain heeft een ronde voorsprong op het No Limits Motor Team dat op de elfde plaats overall rijdt. Niet ver daarachter rijdt het GERT56 team op de derde SST positie waar Pepijn Bijsterbosch helaas niet aan rijden toe zal komen. Dit team had zonder technische problemen zeer ruim aan de leiding gelegen in de SST klasse. Helaas moest men een tweetal uren geleden het dashboard van de BMW vervangen wat het team ruim 8 minuten heeft gekost.

Een eigenlijk bizar ongeval kost het RAC Chromeburner team van onder ander Wayne Tessels een topklassering. Het team was in de SST klasse opgeklommen naar een prachtige tweede plaats en een in de regen zeer snelle Gregory Fastré liep hard in op de leider in de SST klasse toen het noodlot toesloeg.

Bij het opkomen van start-finish ging een rijder onderuit waarbij de motor op de rand van de baan bleef liggen. In plaats van weg te lopen bleef de gevallen coureur bij zijn motorfiets staan. Fastré kwam een tiental seconden later, achter een andere rijder, de laatste bocht uit en kon door de daar nog staande rijder de gevallen motor niet aan de linkerkant passeren. Het werd voor Fastré de keuze tussen een botsing met de motor of met de rijder. De Belg koos voor de motor en ging hard onderuit. Het team verscheen na een lange reparatietijd wel weer in de baan maar rijdt op dit moment op een 35e plaats met 43 ronden achterstand.

 

 

Het is inmiddels gestopt met regenen en de baan droogt nu zodanig op dat inmiddels de eerste teams weer overschakelen op slicks. Het blijft echter tricky en er wordt ook nog meer regen verwacht.

Handige links Le Mans 24H Moto 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App