Le Mans 24H Moto: FCC TSR Honda France en GERT56 nog steeds stevig aan de leiding

185
le-mans-24h-moto
Le Mans 24H Moto | foto© FIM EWC

Inmiddels begint het in Le Mans ook weer langzaam licht te worden en is de 24 uur van Le Mans ruim 19 uur onderweg. FCC TSR Honda France blijft onverminderd stevig aan de leiding rijden in de race. Hetzelfde geldt voor het Duitse GERT56 by GS Yuasa in de SST klasse.

De grootste verandering die in de nacht heeft plaatsgevonden is de wisseling tussen het Webike SRC Kawasaki Team en het Suzuki Endurance Racing Team die van positie gewisseld zijn. SERT heeft nu de tweede plaats in handen met twee ronden achterstand op het FCC Honda team. Webike SRC Kawasaki is nu derde met drie ronden achterstand op de leiders. Het BMW Motorrad World Endurance Team heeft nog steeds de vierde plaats in handen gevolgd door het Yamaha Austria Racing Team.

Markus Reiterberger (BMW World Endurance) en Marvin Fritz (YART) rijden op dit moment wel de snellere rondetijden maar op de baan enkele ronden terugpakken is nagenoeg onmogelijk. Zonder valpartijen of technisch ongemak zit er in het laatste kwart niet veel verandering meer in voor de top vijf. Mogelijk gooit de regen, die nog steeds verwacht wordt in de laatste uren, nog wat roet in het eten.

Helaas is het Bolliger Kawasaki Team een flink stuk teruggevallen. Rond 06.40 uur deze morgen ging Jan Bühn helaas onderuit in bocht 10. De motor is volgens live timing nog onderweg naar de pits. Later meer hierover. Het team staat nog genoteerd op de 19e plaats overall en de 12e plaats in de EWC klasse.

In de SST klasse zit het GERT56 by Yuasa team op de spreekwoordelijke rozen. Het Duitse BMW team heeft twee ronden voorsprong op de naaste concurrent zijnde het No Limits Racing team. GERT56 rijdt op dit moment op de negende plaats overall en als er voor hen en met henzelf geen gekke dingen gebeuren zal het team ook op die plaats finishen. Het MotoAin team heeft nog steeds de derde plaats in handen op zes ronden achterstand van GERT56 met daarachter het Coyote33 team dat op zijn beurt weer vier ronden achterstand heeft op MotoAin. Ook hier dus niet heel veel spanning meer op de baan voor de kopposities.

Het RAC41 Chromeburner Team van Wayne Tessels heeft, zoals eerder bericht, gisteravond de garagedeur moeten sluiten ten teken dat men uit de wedstrijd was. Hetzelfde heeft afgelopen nacht het ERC Endurance Ducati Team moeten doen door technische problemen.

Handige links Le Mans 24H Moto 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App