Le Mans 24H Moto: FCC TSR Honda nog aan de leiding, GERT56 neemt leiding in SST

10
fcc-tssr-honda
Pitstop FCC TSR Honda France Team | foto© FIM EWC

Op een inmiddels droog Le Mans is ook na 10 uren racen de leiding nog stevig in handen van het FCC TSR Honda France Team. In de SST klasse heeft het GERT56 by GS Yuasa BMW team de leiding overgenomen.

Aan de kop van de race is er de afgelopen vier uur niet veel veranderd. FCC TSR Honda France blijft onbedreigd aan de leiding rijden met twee ronden voorsprong op SRC Kawasaki en drie ronden op SERT. BMW Motorrad World Endurance rijdt nog altijd op de vierde plaats gevolgd door het Yamaha Austria Racing Team dat door een valpartij na een drietal uren behoorlijk achterop geraakt was. YART reed op dat moment stevig aan de leiding maar Karel Hanika liet zich verrassen door de beginnende regen waarna het team veel tijd verloor bij de reparatie van de schade.

Helaas heeft het Bolliger Kawasaki team van Nigel Walraven ook te maken gekregen met technische problemen. De verlichting van de nummerplaat werkte niet naar behoren en reparatie kostte behoorlijk wat tijd.Het team is daardoor teruggevallen naar de 14e plaats overall en de 11e plaats in de EWC klasse.

 

In de SST klasse is er wel het nodige veranderd. GERT56 heeft inmiddels de leiding over genomen. Zowel MotoAin als het No Limits team hebben in de afgelopen vier uren lang binnen gestaan met technische problemen. Het Duitse BMW team rijdt op de tiende plaats overall en heeft inmiddels een voorsprong van zes ronden op het No Limits team dat nog wel de tweede plaats in de SST klasse in handen heeft. MotoAin bezet nu de derde plaats.

Het RAC Chromeburner Team van Wayne Tessels heeft inmiddels de strijd moeten staken na de flinke schade die het team opliep bij de val te zien op de video in het verslag na 6 uur racen.

Handige links Le Mans 24H Moto 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App