Le Mans 24H Moto: Winst voor FCC TSR Honda France en GERT56

490
fcc-tsr-honda-france
FCC TSR Honda France | foto© Honda Racing

De 2020 editie van de Le Mans 24H Moto is geëindigd in een eclatante overwinning voor het FCC TSR Honda France team n Le Mans. Mike di Meglio, Josh Hook en Freddy Foray maakten het karwei vakkundig af. In de SST klasse ging de winst overtuigend naar het GERT56 by GS Yuasa team.

In de laatste vijf uren van de wedstrijd wisselden de weersomstandigheden nog behoorlijk. Regen, weer droog, opnieuw regen, opnieuw droog en vervolgens in het laatste kwartier weer flinke druppels zorgden voor de nodige spanning in de pitboxen en op de baan. Uiteindelijk maakte het voor de uitslag allemaal niet heel veel meer uit. FCC TSR Honda reed overtuigend naar de winst. Het team wist in 24 uur 816 ronden af te leggen en dat waren er twee meer dan het Webike SRC Kawasaki team dat de tweede plaats over de streep wist te brengen. SERT Suzuki ging in het laatste kwart nog een keer onderuit en viel daardoor terug naar de derde plaats die vervolgens probleemloos over de finish werd gebracht. YART Yamaha pakte de vierde plaats.

BMW Motorrad World Endurance kende een vervelende finish. Ilya Mikhalchik moest de motor op de vijfde plaats thuisbrengen maar dat mislukte jammerlijk. De Oekraïner ging een klein kwartier voor het einde hard onderuit en was niet meer in staat om de machine terug te brengen naar de pits. Het team van Werner Daemen had weliswaar een grote voorsprong op de nummer zes, VRD Igol Pierret Experiences, maar de motor moet wel over de finish gebracht worden. Omdat het laatste niet lukte werd het team niet geklasseerd en ging de vijfde plaats naar VRD Igol Pierret Experiences.

In de SST klasse ging de winst eveneens overtuigend naar het GERT56 by GS Yuasa team. Stefan Kerschbaumer, Lucy Glöckner en Toni Finsterbusch,, die als rijder de voorkeur kreeg boven Pepijn Bijsterbosch, legden 786 ronden af op het Bugatti circuit en finishten de race op de achtste plaats overall. Het No Limits Motor Team werd op vier ronden tweede met daarachter het MotoAin team op de derde SST positie.

Het Bolliger Kawasaki team wist de race ook uit te rijden. Na de crash van Jan Bühn verloor het team veel tijd met de reparatie van de schade. Pellyeff en Stamm moesten vervolgens de race uitrijden omdat Bühn bij de crash geblesseerd raakte. Het team finishte de race op de eenentwintigste plaats en werden daarmee twaalfde in de EWC categorie.

Handige links Le Mans 24H Moto 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.