Leandro Mercado maakt volgende week tijdens de Acerbis Spanish Round in Jerez zijn comeback als coureur in het WorldSBK. De Argentijn is voldoende hersteld van zijn twee maanden geleden in Aragon opgelopen polsblessure.

Maar liefst twee maanden stond Leandro Mercado langs de kant na zijn val tijdens de derde WorldSBK ronde van het seizoen in Aragon. De Orelac Racing Verdnatura moest hierdoor de wedstrijden in Assen en Imola missen maar over ruim een week zal de Argentijn in Jerez de la Frontera weer van de partij zijn en voor het eerst weer op zijn Kawasaki ZX-10RR stappen.

Leandro Mercado: “Het gaat een stuk beter met mijn hand, de kracht is grotendeels terug. We werken er nog wel hard aan om de mobiliteit te verbeteren, maar ik ben elke dag bezig met een revalidatieprogramma in Imola en ik heb nog ruim een week alvorens Jerez op de kalender staat. Ik ben ervan overtuigd dat ik er klaar voor zal zijn. Natuurlijk, de oefeningen die we nu doen zijn anders dan de bewegingen die je normaalgesproken op de motor doet, maar ik heb een paar weken geleden al voorzichtig een training gedaan op de motor, en het gevoel was toen al goed. Jerez is een circuit dat ik leuk vind en het is een circuit dat past bij mijn rijstijl. Bovendien is het een circuit met veel bochten naar rechts, en ik denk dat dit me veel zal helpen. Op dit moment heb ik nog een beetje moeite om de motor naar links te draaien omdat al het gewicht tijdens deze inspanning op mijn linkerhand komt. Ik verloor veel punten omdat we de laatste twee wedstrijdweekenden ontbraken en ik in Thailand een keer uitviel vanwege een technisch probleem. We hebben tot nu toe dit seizoen veel pech gehad, maar ik hoop dat het na Jerez beter gaat met ons. Het streven is om in elke wedstrijd in de top tien te finishen.”

Tijdens de wedstrijdweekenden in Assen en Imola trad Hector Barbera op als vervanger van Mercado.