Leandro Mercado het snelst tijdens FP2 in Jerez

8
Leandro Mercado
Leandro Mercado | foto© Ducati Corse

#JerezWorldSBK – Leandro Mercado heeft vrijdagmiddag in Jerez de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. De FIM Cup Superstock 1000 coureur was het snelst voor Maximilian Scheib en Michael Ruben Rinaldi. Wayne Tessels was met de zeventiende rondetijd opnieuw de beste geklasseerde Nederlander.

Na een moeilijke eerste vrije training vrijdagochtend vroeg – het Jerez circuit was toen nog redelijk vochtig vanwege een tijdens de nachtelijke uren regenbui – konden de FIM Cup Superstock 1000 coureurs vrijdagmiddag onder nagenoeg perfecte omstandigheden hun tweede vrije training afwerken.

Het was Leandro Mercado die met een snelste rondetijd van 1’43.496 het rapst was en na afloop de lijst aanvoerde voor Maximilian Scheib en Michael Ruben Rinaldi.

Roberto Tamburini, tijdens de eerste vrije training het snelst, noteerde in deze sessie de vierde rondetijd gevolgd door Riccardo Russo, Alessandro Nocco, Lukas Mahias en Raffaele de Rosa.

Marco Faccani en Jeremy Guarnoni sloten vrijdagmiddag de top tien.

Met de zeventiende rondetijd werd Wayne Tessels opnieuw de best geklasseerde Nederlander. Merk en landgenoot Rob Hartog sloot de tweede sessie op het Zuid Spaanse circuit af met de achtentwintigste rondetijd.

Alle coureurs lieten hun snelste tijd van de dag noteren tijdens de tweede vrije training.

 

Handige links Gaerne Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV