Leerzaam weekend voor Oosterveen’s Racing in Assen

157
Kirsi-Kainulainen
#31 Kirsi Kainulainen | foto© Henk Mannes

De vierde ronde van de SuperCup 600 leverde niet het gewenste resultaat op voor Oosterveen’s Racing, maar het was wel een leerzaam weekend richting de komende races. Manuel Wienen maakte zijn comeback met een negende plaats en Kirsi Kainalainen werd vijftiende in de wedstrijd op het TT Circuit Assen.

Manuel Wienen stapte tijdens de vierde ronde van de OW Cup (15 en 16 juni) weer op de Yamaha R6 van Oosterveen’s Racing, nadat hij geblesseerd was geraakt tijdens de eerste race van het seizoen. Wienen moest zijn ritme en snelheid weer terug zien te vinden, maar door problemen tijdens de trainingen met het insturen van de bochten werd dit er niet makkelijker op. Wienen kwalificeerde zich op zijn 25e verjaardag als twaalfde. De start was matig, waarbij Wienen meerdere plaatsen verloor. De problemen met het insturen waren tijdens de race grotendeels verholpen en het tempo was ook duidelijker beter, waardoor Wienen zich wist op te werken naar een negende plaats in de race.

Met Kirsi Kainulainen werkte het team aan haar houding op de motor en aan de hand van de data kon er worden gekeken waar er winst te behalen valt. Na de kwalificaties stond de Finse coureur op een zeventiende positie. Kainulainen kwam erg goed weg bij de start, maar kwam wat vast te zitten in de eerste bocht en dat kostte haar wat plaatsen. In de loop van de race wist zij haar tempo steeds verder op te schroeven en naar een vijftiende plaats te rijden. Het waren niet de resultaten waar de coureurs en het team tevreden mee zijn, maar er werd gedurende de dagen wel veel waardevolle informatie verzameld en geleerd, wat vertrouwen geeft voor een beter vervolg van het seizoen.

#52 Manuel Wienen:Mijn start vanaf P12 was niet wat het moest zijn, waardoor ik de kansen op een goed resultaat verloor. Mijn rondetijden in de race waren best oké en ik wist in de loop van de race verder naar voren te komen. Ik heb met veel plezier weer op de motor gezeten. Ik weet waar ik moet verbeteren om er de volgende keer weer goed bij te staan.’

#31 Kirsi Kainulainen:Tijdens de trainingen hebben we gewerkt aan de afstelling. In de tweede kwalificatie was het gevoel goed, ondanks een kleine crash. Ik wil het team een compliment geven dat ze de motor zo snel hebben gerepareerd. Bij de start kwam ik wat in het gedrang te zitten, maar het tempo werd naarmate de race steeds beter. Ik wil graag betere rondetijden rijden en daar blijven we hard aan werken. Het blijft geweldig om te kunnen racen voor dit team en kampioenschap!’

De volgende wedstrijd voor Oosterveen’s Racing is de 501 van Assen op zaterdag 14 juli, een endurance-wedstrijd van 111 ronden over het TT Circuit Assen. Wienen en Kainulainen zullen dan een team vormen met World Supersport coureur Jaimie van Sikkelerus. Het eerstvolgende ONK SuperCup 600 evenement zal plaatsvinden op 26 en 27 juli op het circuit van Djion et Prenois. Er worden dan twee wedstrijden verreden in Frankrijk.