Glenn van Straalen mocht afgelopen weekend zijn debuut maken in de World Supersport klasse. Er werd gereden op het nieuwe circuit San Juan Villicum in Argentinië. De 18-jarige coureur liet een goede dingen zien in de trainingen en hij wist in de openingsfase van de race veel plaatsen te winnen. Helaas eindigde de veelbelovende wedstrijd voor Glenn met een crash in de vierde ronde.

Het was een bijzonder debuut voor Glenn van Straalen in het World Supersport kampioenschap. Van Straalen mocht van start op een Kawasaki ZX-6R van EAB AntWest Racing op het nieuwe circuit San Juan Villicum in Argentinië. Een bijzonder moment voor de jonge coureur om zijn eerste race in deze klasse te rijden aan de andere kant van de wereld. Het circuit was pas kort voor het raceweekend klaar, dus de baan was nieuw voor alle rijders. Naast het nieuwe circuit had Van Straalen ook nog niet eerder op de Kawasaki gereden, dus de 18-jarige coureur uit Hoogkarspel stond voor een mooie uitdaging. Van Straalen liet tijdens de vrije trainingen op vrijdag zien dat hij zich snel kan aanpassen naar een nieuwe racesituatie, tijdens deze sessies noteerde hij een zeventiende en achttiende tijd.

Tijdens de derde vrije training op zaterdagmorgen wist de Nederlander nog eens een stap te maken en het verschil naar de snelste rijder te verkleinen tot tweeënhalve seconde. De Superpole kwalificatie liep anders dan gehoopt met een crash in zijn eerste vliegende ronde. De baan in Argentinië was nog erg glad met veel vuil op de baan, omdat er nog weinig motoren voor het weekend op het circuit hadden gereden. Dit ondervond Van Straalen ook, want de crash werd veroorzaakt door een gebrek aan grip aan de achterkant van de motor.

Dit resulteerde erin dat de EAB AntWest Racing coureur als drieëntwintigste en laatste aan de wedstrijd moest beginnen, wat de uitdaging bij zijn World Supersport debuut alleen nog maar groter maakte. De start van Van Straalen was uitstekend en datzelfde gold voor zijn eerste ronden van de wedstrijd. De Nederlander wist in de openingsfase op te schuiven naar een zeventiende plaats en hij had de aansluiting bij een groep met rijders die in gevecht waren voor de elfde positie. De veelbelovende wedstrijd voor Van Straalen eindigde met een crash in de vierde ronde. Al met al was het een leerzaam weekend, waarbij hij kennis heeft kunnen maken met de World Supersport klasse.

Glenn van Straalen: ‘Het was een geweldige ervaring om in Argentinië mijn debuut te maken in de World Supersport klasse. In de eerste trainingen was wel even wennen, omdat ik nog niet eerder met de Kawasaki had gereden. We wisten wel snel stappen te maken en het gat naar de snelste rijders te verkleinen. De start van de wedstrijd was goed en ik wist in de eerste ronden ook meerdere rijders te passeren. Helaas was ik in de vierde ronde ineens de voorkant kwijt en crashte ik. Erg jammer, omdat ik de aansluiting had voor de punten en er een mooie uitslag in had gezeten. Het was een leerzaam weekend en ik wil het EAB AntWest Racing Team bedanken voor de goede samenwerking!’

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

glenn-van-straalen

Glenn van Straalen | foto© Kawasaki Racing

Glenn van Straalen | foto© Kawasaki Racing

Glenn van Straalen | foto© Kawasaki Racing