Leerzame test voor TT Racing Team en Danny van der Sluis in Assen

353
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Afgelopen weekend maakte Danny van der Sluis zijn eerste meters van het seizoen 2021. Op het TT Circuit Assen kwam de TT Racing Team coureur gedurende twee trainingsdagen in actie. Danny en het team probeerden diverse zaken uit qua afstelling van de BMW S1000RR, waardoor er waardevolle informatie werd verzameld voor de eerste race van het seizoen.

Het TT Racing Team had met hun coureur Danny van der Sluis een volle trainingsweek gepland op het TT Circuit Assen. Door de slechte weersomstandigheden, kou in combinatie met sneeuw, werden de eerste dagen afgelast. Vrijdag 9 april kwam de combinatie uit Staphorst voor het eerst in de baan. Het begin was wat ongelukkig, want in de eerste sessie maakte Danny vanwege een klein technisch probleem een onschuldige schuiver mee. Het team wist de BMW S1000RR snel weer klaar te krijgen, zodat Danny nog drie sessies de tijd had om ritme op te bouwen. Het team en coureur werkt samen aan de afstelling van de motor, waarbij er voornamelijk aan de voorkant van de motor diverse nieuwe dingen getest werden. Al met al wist de 24-jarige coureur gedurende de dag, ondanks de koude omstandigheden, zijn tempo steeds verder op te schroeven.

De eerste ronde van de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship (IDC) zou zaterdag 10 april verreden worden. Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er nog geen wedstrijden georganiseerd worden en daarom werd deze racedag omgezet naar een trainingsdag met drie sessies. Het TT Racing Team ging deze dag verder met het proberen van diverse mogelijkheden van de afstelling van de motor. Er werd gezocht naar een goede balans tussen de voor- en achterkant van de motor. Over het algemeen pakten de aanpassingen niet goed uit en Danny was ook niet tevreden over zijn rondetijden tijdens de eerste twee sessies. In overleg werd er besloten om meer terug te keren naar de basissetup van het seizoen 2020. Echter begon het helaas kort voor de derde sessie het licht te regenen. De regerend Nederlands kampioen besloot om geen risico’s te nemen en liet deze sessie schieten.

Danny van der Sluis #10: “Het was zeker goed om weer op de motor zit te zitten. De conclusie na twee trainingsdagen is wel dat we nog werk te doen hebben. We hebben diverse dingen geprobeerd om de balans in de motor te verbeteren. Dit pakte niet goed uit, maar dit is ook nuttige informatie en we weten nu dat dit niet de juiste richting is. We gaan nu meer terug naar de afstelling van vorig jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat dan het juiste tempo er ook weer snel zal komen. Misschien dat we nog een dag gaan trainen, zodat we helemaal klaar zijn voor de eerste race van het seizoen!”

De eerste Dutch Superbike race van het International Dutch Championship staat nu gepland voor zaterdag 8 mei op het TT Circuit Assen.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter