Lentink Sports Racing kan terugkijken op drie goede trainingsdagen in Assen. Victor Steeman en Jeroen Hilster zijn dan ook klaar voor de eerste race in de ONK SuperCup 600 klasse, die zaterdag 11 juli wordt verreden op het TT Circuit Assen. Daarnaast heeft de Duitse IDM-organisatie ook de aangepaste kalender gepresenteerd voor het seizoen 2020.

Door de versoepeling van de corona maatregelen, kunnen er vanaf juli weer races georganiseerd gaan worden. Zaterdag 11 juli staat de eerste OW Cup-wedstrijd gepland op het TT Circuit Assen. Lentink Sports Racing kwam in de afgelopen week drie dagen in actie op Assen ter voorbereiding op deze wedstrijd. Vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni reden Jeroen Hilster en Victor Steeman tijdens “Kleintje TT” georganiseerd door CRT Holland, in het weekend waarin normaal gesproken de TT werd verreden. Voor Lentink Sports Racing was het tevens een mooi moment dat er voor de eerste keer in de aanwezigheid van het volledige team getraind kon worden. De weersomstandigheden waren zeer wisselend; van zeer hoge baantemperaturen van 56 graden tot enorme regenbuien. Maar Jeroen en Victor gingen telkens met heldere doelen naar buiten en verder werd er gewerkt aan de set-up van de motor.

Een paar dagen later, woensdag 1 juli, kwamen Victor en Jeroen opnieuw in actie op het TT Circuit Assen. Ditmaal tijdens een testdag georganiseerd door de KNMV. De omstandigheden waren goed en de rijders genoten van hun rijtijd. Ook was er de gelegenheid om starts te oefenen. Iets wat voor Victor zeker heel belangrijk was, aangezien hij dit nog niet eerder met deze Yamaha R6 had gedaan. Jeroen, die zijn negentiende verjaardag vierde, reed snelle tijden en hield een heel goed gevoel over aan deze dag. Beide rijders lijken dan ook klaar voor de eerste ONK SuperCup 600 race van het seizoen. Tevens het officiële debuut van Lentink Sports Racing!

Een dag voor de KNMV-testdag presenteerde de IDM-organisatie haar aangepaste kalender. Op de planning staan vier evenementen, te beginnen van 14 t/m 16 augustus op het TT Circuit Assen. Vervolgens zijn er in september doordeweekse evenementen op de Sachsenring en Lausitzring. Eind september wordt het IDM-seizoen afgesloten op Hockenheim. Jeroen en Victor zullen in dit kampioenschap uitkomen in de IDM Supersport 600 categorie.

IDM kalender 2020

  • Ronde 1 – 14 t/m 16 augustus – TT Circuit Assen
  • Ronde 2 – 7 & 8 september – Sachsenring
  • Ronde 3 – 11 &12 september – Lausitzring
  • Ronde 4 – 25 t/m 27 september – HockenheimringBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App