Lentink Sports Racing presenteert Colin Velthuizen als nieuwe rijder voor 2021

307
colin-velthuizen
Colin Velthuizen (l) en Tristan Lentink | foto© Lentink Sports Racing

Colin Velthuizen maakt in 2021 de overstap naar Lentink Sports Racing. De 17-jarige uit Heerjansdam zal voor het team uitkomen op een Yamaha YZF R6 in de IDM Supersport 600 klasse. Samen met teamgenoot Jeroen Hilster zal Colin ook deelnemen aan diverse wedstrijden voor het Dutch Supersport kampioenschap.

Colin Velthuizen is ondanks zijn 17 jaar een rijder met al best veel ervaring. Zo reed hij tijdens zijn periode in de Molenaar NSF 100 Cup al wedstrijden in de Spaanse European Talent Cup. De afgelopen twee seizoenen behoorde Colin tot de toprijders in de IDM Supersport 300 klasse. In 2019 werd hij vierde in de eindstand en afgelopen jaar eindigde de coureur uit Heerjansdam als derde in het kampioenschap.

Komend seizoen zal Colin een nieuwe uitdaging aangaan als rijder van Lentink Sports Racing en de overstap maken naar de Supersport 600 klasse. Het eerste jaar moet voor de talentvolle coureur zeker gezien worden als een leerjaar om veel meters te maken met de Yamaha YZF R6 in zowel in het Duitse IDM als Nederlandse IDC kampioenschap. In de voorbereiding op het seizoen zal het team er alles aan doen om Colin zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen voor zijn eerste race in de Supersport 600 klasse.

Colin Velthuizen: “Ik kijk er heel erg naar uit om van start te gaan in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Ik ben Tristan en het gehele Lentink Sports Racing super dankbaar voor deze mooie kans. Ook wil ik mijn sponsoren bedanken voor hun ondersteuning, want zij maken deze nieuwe uitdaging mogelijk. We gaan er met z’n allen een mooi seizoen van maken!”

Tristan Lentink [Teammanager]: “Ik ben onwijs trots op de samenwerking tussen Lentink Sports Racing en Colin. Tijdens de eerste gesprekken die we hadden was er al te spreken van een goede klik. Iets wat voor mij essentieel is voor een goede samenwerking. Colin is nog een jonge coureur, maar wel een coureur met de nodige ervaring en skills. Aankomend seizoen zal hij plaatsnemen op een SSP600 machine en dit zal beslist een andere ervaring zijn voor Colin. Ik denk dat Lentink Sports Racing een sterke basis is voor Colin om zijn skillpakket uit te breiden op een SSP600 machine. We zullen er alles aan doen om Colin zo goed mogelijk voorbereid aan de start te brengen tijdens de eerste IDM races van 2021.”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App