Nadat Eugene Laverty vrijdag al een blessure opliep en dit weekend niet meer in actie komt in Imola is nu ook Leon Camier uitgeschakeld. De Honda liep zaterdag tijdens de Superpole kwalificatie bij een crash een schouderblessure op waardoor hij unfit is voor de rest van de Pirelli Italian Round.

De gifbeker bij Honda in het WorldSBK is schijnbaar nog steeds niet leeg. Zaterdag tijdens de kwalificatie van de Pirelli Italian Round kwam Moriwaki Althea Honda coureur Leon Camier al in zijn tweede ronde lelijk ten val. De Brit kwam ten val nadat hij de voor hem rijdende vallende Sandro Cortese niet meer kon ontwijken.

Cortese kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar anders was dat voor Camier. De Brit liep een schouderblessure op en werd na de crash in eerste instantie overgebracht naar het op het circuit gelegen medical centre om niet veel later overgebracht te worden naar het in Imola gelegen ziekenhuis.

De artsen in het ziekenhuis constateerden weliswaar geen breuken in de schouder of sleutelbeen maar wel beschadigde ligamenten. Camier heeft zaterdag aan het einde van de middag het ziekenhuis mogen verlaten om terug te keren naar het circuit. Niet om te rijden maar om zijn spullen te pakken en terug te keren naar zijn woonplaats in Andorra.

Bij thuiskomst zal Camier zich bij zijn eigen artsen melden voor verder medisch onderzoek. Hoe lang het herstel zal duren is op dit moment nog niet bekend.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App