Leon Haslam heeft vrijdag op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd laten noteren in de British Superbike klasse. De Kawasaki coureur noteerde tijdens de twee verreden vrije trainingen de snelste rondetijd voor Gino Rea en Jake Dixon.

Op vrijdag werden de eerste vrije trainingen van het weekend verreden op het TT Circuit Assen tijdens het jaarlijkse British Superbikes evenement. Met zo’n 15°C en zon afwisselend met wat bewolking konden de coureurs onder gunstige omstandigheden hun eerste twee vrije trainingen gaan rijden.

In de eerste vrije training was het enigszins verrassend de OMG Racing UK Suzuki coureur en voormalig Grand Prix coureur Gino Rea die de snelste rondetijd reed met een 1’37.058 op het TT Circuit Assen voor Tarran Mackenzie en James Ellison. Daarachter waren het Showdown coureurs Peter Hickman, Josh Brookes en Glenn Irwin met de vierde, vijfde en zesde tijd terwijl Irwin voor het grootste deel van de sessie aan de leiding lag. De Be Wiser Ducati Racing Team coureur maakte afgelopen week bekend een onverwachte overstap te maken naar het rivaliserende JG Speedfit Kawasaki team.

Verder stonden Michael Laverty, Jake Dixon, Tommy Bridewell en Luke Mossey na de eerste vrije training in de top tien geklasseerd. De andere twee Showdown coureurs, Leon Haslam en Bradley Ray, wisten vooralsnog niet verder te komen dan de zestiende en negentiende tijd.

In de middag werd de tweede vrije training verreden waarbij het de leider in het kampioenschap en titelfavoriet Haslam was die terugsloeg en met een 1’36.535 de snelste tijd van de dag wist te klokken. Achter de naar het World Superbike kampioenschap vertrekkende Haslam stonden Gino Rea en concurrent Jake Dixon in de top drie geklasseerd. Daarachter waren het Tarran Mackenzie, Tommy Bridewell, Luke Mossey, Glenn Irwin, Josh Brookes, James Ellison en Peter Hickman in de top tien. Bradley Ray wist de elfde rondetijd te noteren.

De derde vrije training van de British Superbike klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 10:40 uur van start met de kwalificatie om 16:00 uur.

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Tickets