Leon Haslam terug in British Superbike kampioenschap met Lee Hardy Racing Kawasaki

2393
Leon Haslam met zijn British Superbike trofee uit 2018 | © Bennetts British Superbike Championship - Impact Images

Leon Haslam keert in 2022 terug naar het British Superbike kampioenschap. De Engelsman gaat na drie jaren in het World Superbike kampioenschap weer in eigen land racen en zal ook weer overstappen naar Kawasaki. 

In 2022 is Leon Haslam weer te zien in het Bennetts British Superbike kampioenschap. Na drie seizoenen in het World Superbike kampioenschap gereden te hebben, waarvan één jaar in het Kawasaki fabrieksteam en twee jaar in het Honda fabrieksteam, zal Haslam weer in actie komen in het British Superbike kampioenschap.

De vorige keer dat Haslam terugkeerde uit het WK Superbike was in 2016. Zowel in 2016 als in 2017 deed hij mee voor het kampioenschap maar moest hij beide keren zijn meerdere erkennen in Shane Byrne. In 2018 streed hij met onder andere Moto2 coureur Jake Dixon voor de titel, ditmaal kwam Haslam als winnaar uit de bus en schoof hij in het daaropvolgende seizoen door naar het fabrieksteam van Kawasaki in het WK Superbike.

De inmiddels 38-jarige Haslam, zoon van voormalig 500cc coureur Ron Haslam, zal in 2022 uitkomen voor het Lee Hardy Racing Kawasaki team. Na twee jaar op de Honda CBR1000RR-R Fireblade rijdt de ‘Pocket Rocket’ dus weer op een Kawasaki ZX-10RR en zal hij proberen om een tweede British Superbike titel op zijn naam te schrijven.

Leon Haslam: “Ik ben heel blij om terug te zijn in het British Superbike kampioenschap en ook om terug te zijn bij Kawasaki, vooral door de link met mijn Affinity Sports Academy-team dat door Kawasaki wordt ondersteund. Het zijn een paar zware jaren geweest in het wereldkampioenschap dus het zal geweldig zijn om weer voor het thuispubliek te racen!

Ik heb het volste vertrouwen in het team dat Lee Hardy en zijn crew voor dit seizoen heeft samengesteld en in de steun die we dit jaar zullen krijgen. Ik denk niet dat ik het zo makkelijk zal hebben als in 2018, maar tegelijkertijd kijk ik uit naar de uitdaging en heb ik er echt vertrouwen in dat we Kawasaki weer op de winnende weg kunnen krijgen in het Britse kampioenschap.”

Lee Hardy – teameigenaar: “Na het succesvolle BSB-seizoen van vorig jaar ben ik verheugd om de terugkeer van Leon Haslam bij Lee Hardy Racing aan te kondigen. Ik ben erg blij dat ik een overeenkomst met Leon getekend heb, want hij heeft bewezen wat een aanwinst hij voor een team kan zijn. We kijken ernaar uit om samen een sterke samenwerking op te bouwen.

We hebben allebei geweldige successen geboekt met het merk Kawasaki. Leon won voor het laatst het kampioenschap in 2018 met Kawasaki, en in datzelfde jaar eindigde het team van Lee Hardy Racing als tweede achter hem, ook op Kawasaki’s. We hebben allebei een geweldige alliantie gesmeed met Kawasaki en ik zie dit als een ongelooflijke kans om opnieuw voor het kampioenschap te strijden.”

Het eerste British Superbike raceweekend van 2022 staat gepland in het weekend van 15 t/m 17 april op Silverstone.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter