Leon Haslam zal na dit seizoen geen deel meer uitmaken van het Kawasaki Racing Team WorldSBK. Dit nieuws heeft Kawasaki dinsdagochtend middels een officieel persbericht bekend gemaakt.

Er komt na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen het Kawasaki Racing WorldSBK Team en Leon Haslam. De Brit maakte begin dit jaar, na drie succesvolle jaren actief te zijn geweest in het Bennetts British Superbike Championship waaronder in 2018 het behalen van de titel, zijn comeback met het Kawasaki Racing Team WorldSBK in het FIM Superbike World Championship.

Bij het tekenen van zijn overeenkomst was het al duidelijk dat Haslam slechts één seizoen actief zou zijn als teamgenoot van Jonathan Rea, dit aangezien Kawasaki voornemens was om vanaf 2020 het jonge Turkse talent Toprak Razgatlioglu deze plaats in te laten nemen.

Ondanks dat deze plannen onlangs in het water vielen – Razgatlioglu tekende een overeenkomst met Yamaha mede vanwege onenigheid met de leiding van Kawasaki tijdens het Suzuka 8H evenement – heeft Kawasaki toch besloten om na dit seizoen geen gebruik meer te maken van de diensten van Haslam.

Wat Haslam na dit seizoen gaat doen is nog niet bekend, zijn naam wordt o.a. in verband gebracht met een overstap naar Puccetti Kawasaki Racing, een terugkeer met Kawasaki naar het Bennetts British Superbike Championship en sinds kort zelfs met een overstap naar Honda waar de Brit in dat geval de nieuwe teamgenoot zal worden van Alvaro Bautista binnen het nieuwe Honda World Superbike project.

Hoewel het nog niet officieel bekend is gemaakt is het inmiddels wel al duidelijk dat huidige Pata Yamaha WorldSBK Team coureur Alex Lowes vanaf komend seizoen de plaats van Haslam over zal nemen en de nieuwe teamgenoot wordt van regerend wereldkampioen Rea. Een officiële aankondiging van dit nieuws lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App