Leon Stolte en Start Racing hebben hun contract met een jaar verlengd. Stolte, die voor het derde seizoen op rij in dienst van het in Nieuwleusen gevestigde team zal rijden, gaat in 2021 van start in de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship.

Na een aangepaste competitie in 2020, dit vanwege de pandemie, waar Leon Stolte in de laatste race een podiumplaats pakte hopen coureur en team voor 2021 op een normaler verloop van de competitie. Er wordt dit jaar gereden in de Supersport 600 klasse van het International Dutch Championship (voorheen de OW Cup) en Stolte en het team zullen wederom van start gaan op een snelle Yamaha YZF-R6.

Leon Stolte: ”Ons doel is dit jaar de aan het einde van vorig seizoen ingezette progressie voortzetten en goede resultaten zien te behalen. Ik ga altijd van het hoogst haalbare uit, maar het moet wel met plezier gepaard gaan. Ik doe er momenteel alles aan om straks fit aan de start te staan, ik fiets veel, werk veel aan mijn conditie en krachtopbouw.”

In het door Start Racing uitgebrachte persbericht bedankt Stolte zijn sponsoren. Tevens hoopt de jonge coureur uit Nieuwleusen zijn sponsors weer te mogen verwelkomen tijdens de races en dat het publiek weer welkom is op de circuits. Normaalgesproken komen er altijd veel supporters vanuit Nieuwleusen naar Assen om Stolte aan te moedigen, iets dat afgelopen seizoen helaas niet mogelijk was vanwege de beperkingen.

Leon Stolte: “Iedereen loopt momenteel te struggelen als het gaat om het rondkrijgen van het financiële plaatje, maar gelukkig heb ik veel steun van de club van 50 en 100 en ik wil eenieder dan ook graag bedanken voor hun support. Iedereen die ons een warm hart toedraagt is van harte welkom bij de races, dit als de omstandigheden het binnenkort hopelijk weer toe zullen laten. ”

Berry Klein, voorzitter Start Racing: “Ik ben echt heel erg blij dat Leon nog een jaar voor ons team blijft rijden. Er zit gewoon nog volop potentie in die jongen. Ik ben ervan overtuigd dat hij op Assen nog zeker een seconde of drie van zijn persoonlijk snelste rondetijd af kan halen. Om wat te kunnen laten zien aan sponsoren en racefans is het wel te hopen dat er zo snel als mogelijk weer publiek aanwezig mag zijn bij de races.”

De eerste races meetellend voor het International Dutch Championship (IDC) staat gepland voor zaterdag 10 april. Plaats van handeling voor deze openingsdag van het seizoen is het TT Circuit Assen. Alvorens deze eerste wedstrijd verreden zal worden staan er voor Stolte en Start Racing in maart een aantal trainingsdagen in Spanje op het programma. Het testprogramma is vanzelfsprekend afhankelijk van de op dat moment geldende reisbeperkingen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App