Leon Stolte heeft de snelheid weer te pakken

19
leon-stolte
Leon Stolte (34) | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Leon Stolte heeft zaterdag zijn comeback gemaakt na zijn val tijdens de training van het voorgaande raceweekend in juli.

Halverwege juli, in het zelfde weekend als GP coureur Marc Marquez ook crashte, ging de coureur uit Nieuwleusen onderuit en brak daarbij zijn sleutelbeen. Na veel uren in het fitnesscentrum te hebben doorgebracht was het vorige week weer tijd om te racen. Om in het ritme te komen en de verloren ronden in te halen heeft Stolte woensdag en vrijdag veel trainingsronden op het TT-circuit kunnen maken. De net negentien geworden coureur kreeg hierbij al snel het goede gevoel weer terug.

Zaterdag tijdens de kwalificaties waren er wat problemen met de grip, hetgeen leidde tot een elfde startplaats. Stolte had een goede start van de race, maar liet zich daarna wat naar buiten dringen hetgeen hem een paar plaatsen kostte. Al snel kwam hij in zijn ritme en reed steeds sneller rond. Een rode vlag situatie maakte een abrupt einde aan de opmars. Na enige tijd binnen te hebben gestaan werd er opnieuw gestart. In deze tweede sessie kon hij het ritme van de eerste paar ronden niet meer vinden. Zijn snelste ronde haalde hij dan ook in de eerste sessie. Met zicht op de achtste plaats liet hij zich op het eind nog verschalken door een coureur waarmee het lang wisselen van plaats was. Uiteindelijk finishte Stolte als negende.

In het klassement om het Nederlands kampioenschap staat Stolte in de Supercup 600 bovenaan in de middenmoot, hetgeen een prima prestatie is als debutant en dat met één gemiste wedstrijd. Zaterdag 3 oktober is er een race en een weekend later zijn de laatste twee races om het kampioenschap.

 

Handige links OW Cup Assen 12-09-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App