Leon Stolte over zijn raceweekend op de Nürburgring

436
leon-stolte
Leon Stolte | foto© Jan Timmerman

Het had een mooi race- weekend voor Leon Stolte moeten worden op de Nürburgring maar het liep alleen even iets anders afgelopen weekend.

Vrijdag mocht Leon Stolte voor het eerst zijn Yamaha R6 over het prachtige circuit in de Duitse Eifel sturen. Het liep goed in de vrije training. Zaterdagochtend volgden de twee kwalificaties voor het International Dutch Championship. Zijn beste rondetijd, 2.08.442, was goed voor een negende plaats. Leon zou ook nog meerijden in twee races om de BeNeLux Trophy, een gecombineerde race met Supersport en Superbike rijders uit de Benelux.

Zaterdag tegen het eind van de middag ging het licht op groen voor de eerste wedstrijd en kon Leon de negende positie vasthouden in de eerste ronde. Met steeds betere rondetijden ontspon zich een mooi gevecht om de achtste plaats met Selwin Hamden. De snelste ronde die op het pitbord kwam te staan was na ronde vijf in 2.06.330. Leon moest in de laatste twee ronden Hamden iets laten gaan op het 5148 meter lange circuit. De voor-sprong op de achter hem liggende Anne van Galen was ruim 6 seconden, die vormde dus geen bedreiging meer. Uiteindelijk finishte Leon als achtste doordat Jorn Hamberg terugviel door een val.

Zondag zou een drukke racedag moeten worden. Om 8 uur mocht Leon de baan op voor een warm-up voor het IDC. Ruim een uur later ging een eerste race om de BeNeLux Trophy van start. De baan was droog en de start van Leon tussen al het Superbike geweld was goed. In de derde ronde ging het mis en maakte Leon een schuiver, hetgeen einde race voor Leon betekende.

Leon over het weekend: “Het ging vrijdag en zaterdag hart-stikke prima, op een mooi uitdagend circuit met hoogte-verschillen. Een prima race als achtste geëindigd. Na de start zondag in de Benelux Trophy, werd ik al flink naar buiten gedrukt en verloor een paar plekken die ik in de twee ronde weer terug kon pakken. Daarna stuurde ik een bocht in, waarna de achterkant weg brak en ik een soort highsider maakte. Ik ging er niet hard maar wel knullig af. Mijn hand kwam ongelukkig tussen de motor en het asfalt.”

Doordat de hand daarbij geblesseerd raakte was het raceweekend ten einde en rest er een periode van herstel.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]