Leopard-duo Ramirez en Dalla Porta slimste en snelste in FP3 ValenciaGP

41
marcos-ramirez
Marcos Ramirez - Valencia | foto© Randy van Maasdijk

Marcos Ramirez heeft in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Ricardo Tormo circuit in Valencia de snelste tijd op de klok gezet. Samen met zijn teamgenoot Lorenzo Dalla Porta wist hij door goed teamwerk als één van de weinige coureurs zijn tijd van vrijdag te verbeteren. De Italiaan kwam tot de tweede tijd. Aron Canet verbeterde zijn tijd van vrijdag ook en kwam tot de derde positie. 

Ook op de zaterdagochtend kreeg de Moto3 klasse te maken met koude temperaturen. Het asfalt was in de openingsfase niet warmer dan 7 graden. In het eerste half uur kwamen de coureurs dan ook nog niet aan de tijden van vrijdag. Valpartijen waren er ondanks de verraderlijke omstandigheden niet.

Andrea Migno had met een kwartier op de klok de snelste tijd in handen. Filip Salac was de eerste die een serieuze aanval deed op de tijd van de Italiaan. De jonge Tsjech kwam bij zijn eerste poging echter in druk verkeer terecht, en werd daarbij opgehouden door zijn teamgenoot Jakub Kornfeil. Met een subtiel tikje op de heup van Kornfeil liet Salac zijn ongenoegen daarover blijken.

 

 

Met iets meer dan tien minuten op de klok begonnen tijden sneller te worden. Filip Salac, Can Öncü en Tony Arbolino wisselden snelste tijden uit. Nog altijd werd er niet sneller gereden dan een dag eerder. Met nog zeven minuten op de klok zocht iedereen de pits op voor de laatste aanpassingen.

Met nog drie minuten te gaan trok het hele Moto3 veld als één grote zwerm naar buiten voor laatste time-attack. Dit zorgde zoals al zo vaak voor een chaotisch beeld op de baan. Celestino Vietti kwam bij de schermutselingen ten val in bocht 11. De Italiaan werd met een highsider van de motor afgeworpen en tekende daarmee voor zijn derde crash van het weekend.

Uiteindelijk kwam het Leopard-duo van Marcos Ramirez en Lorenzo Dalla Porta het beste uit de bus. De twee teamgenoten zochten de ruimte op en hielpen elkaar aan een snelle tijd. De tijd van Ramirez van 1.39.492 is het snelste van het weekend tot nu toe. Dalla Porta gaf slechts 0.029 seconden toe. Aron Canet kwam tot de derde tijd op 0.065 seconden van Ramirez. Van de uiteindelijke top-7 voor de QP2 waren Ramirez, Dalla Porta en Canet de enige coureurs die hun tijd van vrijdag wisten te verbeteren.

Door de moeilijke omstandigheden hebben een aantal verrassende namen zich direct geplaatst voor de QP2 sessie van zaterdagmiddag. Debutant Xavier Artigas hield vast aan de zesde positie, Riccardo Rossi noteerde uiteindelijk de elfde tijd in de gecombineerde stand en ook Filip Salac stond aan de goede kant van de lijn. Coureurs als Tatsuki Suzuki, Albert Arenas en Celestino Vietti moeten zich via QP1 nog weten te plaatsen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App