Valentino Rossi en Lewis Hamilton wisselden afgelopen maandag in Valencia van machines tijdens een inmiddels al veelbesproken #LH44VR46 swap. Ondanks dat beide heren na afloop vol lof waren, spraken van een geweldige belevenis en een dag die zonder enig probleem was verlopen blijkt de waarheid toch iets anders; Lewis Hamilton maakte gedurende de dag namelijk wel degelijk een schuiver mee op Rossi’s Yamaha YZF-M1.

De afgelopen weken werd er door de MotoGP en F1 fans reikhalzend uitgekeken naar de machinewissel tussen Valentino Rossi en Lewis Hamilton. Ondanks dat het evenement, dat afgelopen maandag plaatsvond op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, met veel bombarie werd aangekondigd bleek het circuit tijdens de pr-stunt hermetisch afgesloten.

Geen enkele foto of video kwam er dan ook naar buiten totdat Monster Energy woensdagmiddag zelf de ‘geregisseerde pr-stunt’ middels een serie foto’s en een video publiekelijk maakte.

Ondanks dat er net voor het naar buiten komen van deze eerste beelden in de Italiaanse media werd gemeld dat het optreden van Hamilton niet geheel vlekkeloos was verlopen en de zesvoudig Formule-1 wereldkampioen gedurende de dag ten val was gekomen met de Yamaha YZF-M1werd hier met geen woord over gerept in het door Monster Energy verstuurde persbericht. Zowel Rossi als ook Hamilton staken elkaar de loftrompet toe en spraken van een geweldige ervaring die zonder problemen was verlopen.

Lewis Hamilton: “Het was echt geweldig! We hebben het allebei heel goed gedaan, er was geen enkel probleem en we hadden gewoon een van de beste dagen van ons leven!”

Geen woord dus over een eventuele crash, maar daar kwam donderdagochtend verandering in toen Sky Italia de Brit confronteerde met het gerucht in de Italiaanse media over een crash gedurende zijn optreden op de Yamaha YZF-M1.

Lewis Hamilton: “De motor is echt niet gemakkelijk te berijden. Ik maakte inderdaad een onschuldige schuiver, maar zonder gevolgen want ik kon na de crash zelf terugrijden naar de pits. Ik heb het net stap voor stap aangepast, maar de leercurve was erg steil.”

De crash afgelopen maandag in Valencia was echter niet de eerste crash met een tweewieler op het circuit voor de Formule-1 ster, zo kwam hij tijdens een eerdere test in Jerez, samen met de WorldSBK coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark, ook al eens ten val. Hamilton reed destijds echter wel op zijn eigen motorfiets, een Yamaha YZF-R1.Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App