Zaterdag 13 juli wordt op het TT Circuit Assen de 501km van Assen verreden, een door de OW Cup-organisatie georganiseerde Endurance wedstrijd met een heuse Le Mans start over een afstand van 501 km (111 ronden). Middels onderstaande LIVE BLOG een live verslag van de wedstrijd.

 

Deze LIVE BLOG is gesloten.

Een uitgebreid fotoverslag van het evenement is later vanavond te vinden via de link FOTOVERSLAG onder aan dit artikel.


18:00 uur: Superbikez.nl by Druijff Racing komt na 11 ronden als eerste over de finish maar Team RF houdt het hoofd koel en weet hun achterstand beperkt te houden tot minder dan 20 seconden. Het is Frank Nieman die Team RF de winst bezorgd en als winnaar wordt afgevlagd voor Superbikez.nl by Druijff Racing en Oosterveen’s Ashford Formula Racing Team die de derde plaats veilig stellen.

De volledige uitslag zodra beschikbaar via de link onderaan dit artikel: Tijdschema en volledige uitslagen.


17:50 uur: Het blijft ongemeen spannend, de rondetijden gaan weliswaar omhoog maar van een rijderswissel lijkt het niet meer te gaan komen ondanks dat het her en der nog licht blijft spetteren. Op de baan is het weliswaar nog steeds Superbikez.nl by Druijff Racing aan de leiding op zestien seconden gevolgd door Team RF. Maar met de tijdstraf van eerstgenoemde is de leiding feitelijk in handen van Team RF, maar hun voorsprong is teruggelopen tot minder dan vier seconden!!!


17:40 uur: Zenuwachtige taferelen in de pitstraat. Het begint met nog 10 ronden te gaan licht te regenen. Teams zetten machines klaar op regenbanden, de grote vraag is dan ook zet de regen door of houden we het droog……..het lijkt goed te gaan maar we zijn in Assen.


17:35 uur: Een crash, dit keer voor startnummer 35 (Docshop Racing Dare) in bocht 7. Rider ok.


17:30 uur: Superbikez.nl by Druijff Racing en Team RF, de nummers 1 en 2 in de wedstrijd, hebben voor de laatste keer een rijderswissel gedaan. Met nog zeventien ronden te gaan is het Superbikez.nl by Druijff Racing weliswaar terug aan de leiding met slechts 6 seconden voorsprong op Team RF. De leiders hebben echter onderweg een penalty van 20 seconden gekregen waardoor RF feitelijk de leiding in handen heeft met een voorsprong van 14 seconden. Het blijft dus nog spannend tot aan de finish.


17:15 uur: Het team met startnummer 62 (Hemme Racingteam) staat stil met mechanische problemen in bocht 11.


17:10 uur: Het team met startnummer 77 (MCK Racing) valt stil in bocht vijf vanwege technische problemen.


17:05 uur: Vooraan het veld is het ongemeen spannend. Superbikez.nl by Druijff Racing gaat na 80 gereden ronden aan de leiding met een voorsprong van slechts vier seconden op Team RF en Oosterveen’s Ashford Formula Racing die met een ronde achterstand rijdend op de derde plaats rijdend doorkomen.


17:00 uur: Tegenslag voor het team met startnummer 48 (MQP Jumbor Racing Team). Jolanda van Westrenen komt stil te staan zonder benzine. Met de nodige vertraging kan de race hervat worden.


16:45 uur: Opnieuw een crash, dit keer voor startnummer 47 (Race friends) in bocht 4. Rider OK.


16:40 uur: Opnieuw twee penaly’s, dit keer voor de startnummers 69 (Fast AF Racing) en 34 (HBG Team) terwijl startnummer (Preeker Racing Team) stilvalt met technische problemen. Naast dit ongemak krijgt het team met startnummer 52 (Team 52) uit de wedstrijd wordt gehaald middels een zwarte vlag (na crash niet binnengekomen).


16:35 uur: Een crash voor startnummer 52 (Didier Boelens, Patrick Quintens en Yan Anica) in bocht 10 terwijl het team met startnummer 99 (Zeelneberg Racing) te kampen krijgt met technische problemen.


16:30 uur: De tussenstand na 60 verreden ronden.


16:20 uur: Het team met startnummer 83 (Zonnebloem Racingteam Putten) heeft de primeur deze race, zij krijgen voor de tweede keer in deze race een penalty, wederom vanwege het te hard rijden in de pitstraat. Teammanager Gert Doppenberg mag tekst en uitleg komen geven bij de heren en dames van Racecontrol.


16:15 uur: Een crash voor startnummer 40 (Team De drie musketiers), Gert Linthorst komt ten val. Rijder ok.


16:10 uur: Na 45 ronden is het nu Team RF weer aan de leiding op ruim 5 seconden gevolgd door Superbikez.nl by Druijff Racing en het team met startnummer 45, Oosterveen’s Ashford Formula Racing (Eduard Troost, Jeroen Hilster en Eduard Troost).


16:05 uur: Het overtreden van de speedlimit in de pitlane is populair deze race. Startnummer 502, Team Nie Slider 2 en startnummer 47 (Team Race friends) zijn de volgende twee teams met een penalty van 20 seconden vanwege te snel rijden in de pitlane.


16:00 uur: Ze rijden in de top vijf, het team met startnummer 66 (Motorcentrum Groningen) maar zonder transponder signaal. De wedstrijdleiding verzoekt het team om z.s.m. naar binnen te komen.


15:55 uur: Wederom een peanlty (20 seconden tijdstraf), dit keer voor Joca-moto-racing (Johan Larminier, Gerd Maris en Danny Mispoulier) vanwege het inhalen onder geel.


15:50 uur: Opnieuw een tweetal teams die een penalty (20 seconden tijdstraf) aan hun broek krijgen. Dit keer is het team met startnummer 62 (Hemme Racingteam) die bestraft wordt voor het overtreden van de snelheidslimiet in de pitstraat terwijl het aan de leiding rijdende team met startnummer 12 (Superbikez.nl by Druijff Racing) 20 seconden tijdstraf krijgen vanwege het inhalen onder geel.


15:45 uur: Na 35 ronden van de 111 ronden tellende race is het Team RF( Rinze Luimstra en Frank Nieman) die de leiding in handen heeft voor Superbikez.nl by Druijff Racing (Alexander Klaasen, Erwin Druijff en Tom Toparis) en TBS (Michel Burger, Erik Tabois en Marc Snijders).


15:40 uur: Volop actie in zowel de pitstraat als ook op de baan.


15:30 uur: De teams met startnummer 2 (Take a easy) en 83 (Zonnebloem Racingteam Putten) krijgen een penalty (20 seconden tijdstraf) vanwege het overtreden van de snelheidslimiet (60km) in de pitstraat.


15:20 uur: Een crash in bocht 8 (Stekkenwal) voor het team met startnummer 66, Motorcentrum Groningen en Team Racing-Products.nl in bocht 1 (Haarbocht). Riders ok.


15:10 uur: Er wordt volop gewisseld en het is een drukte van belang in de pitstraat. Na 20 verreden ronden is het nu Seaton Tuning aan de leiding voor Superbikez.nl by Druijff Racing, RF, Yamalube / GYTR Racing en Zeelenberg Racing.


15:05 uur: Een volledige deelnemerslijst is te downloaden via de volgende link: Deelnemerslijst 501km per 6 juli 2019 comp.


15:00 uur: Deze wedstrijd is ook live te volgen middels een live-timing. Klik op de volgende link om uw favoriete team te volgen: LIVE TIMING


14:50 uur: Na tien ronden is het nog steeds Yamahalube / GYRT Racing met Jaimie van Sikkelerus in het zadel aan de leiding maar Superbikez.nl by Druijff Racing heeft inmiddels de tweede plaats overgenomen van Team 52.


14:45 uur: Na de start is het Yamalube / GYTR Racing die meteen de leiding neemt voor Team 52 en de vanaf pole gestarte Superbikez.nl by Druijff Racing.


14:40 uur: De start van de wedstrijd


14:05 uur: De 53 deelnemende teams kregen vooraf een briefing, een briefing waar organisator Hennie Lentink de spelregels nogmaals uitlegde.

hennie-lentink

OW Cup organisator Hennie Lentink | foto© Jennie de Boer


14:00 uur: De start van de wedstrijd staat gepland om 14:40 uur


13:30 uur: Zaterdagochtend werden de kwalificaties verreden, hierin was Superbikez.nl by Druijff Racing het snelst voor Yamalube / GYTR Racing en het Voorwinden Raceteam.

Volledige uitslagen via onderstaande link: Tijdschema en volledige uitslagen.

 

Handige links OW Cup 501 Endurance 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App