Livio Loi neemt twee doorweekte punten mee uit Brno 

15
Loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

De omstandigheden waren dramatisch bij de Tsjechische Grand Prix. Zware regenbuien geselden het circuit van Brno. Vanaf de negentiende plaats op de grid zag Livio Loi geen hand voor ogen. Het slechte zicht en de monsterlijke omstandigheden kostten de coureur van RW Racing GP de kans om naar voren te geraken zoals hij zich had voorgesteld. Uiteindelijk had Loi het geluk dat hij nog twee waardevolle punten kon meepakken, dankzij de veertiende plaats.

De omstandigheden waren ongelooflijk zwaar door de regen die al sinds de vroege ochtend met bakken uit de lucht kwam. In de warmup werd al duidelijk dat Livio Loi een hele kluif zou hebben aan de Moto3-race van de GP van Tsjechië.

In de openingsfase van die race verloor Loi ongeveer 2 seconden per ronde op de top 5, door het beroerde zicht in de spray van de andere motoren. Loi had door slechte zicht nauwelijks een idee waar op het circuit hij eigenlijk was en dat deed het vertrouwen niet veel goed. Pas toen de verschillen wat groter werden kon hij meer snelheid maken, maar toen was het gat al zo groot geworden dat hij zich niet meer in de strijd kon mengen.

Hoewel de grip op het Automotodrom van Brno goed was, maakte Loi een paar hachelijke momenten mee waarin hij bijna onderuit ging. Ook dat kostte elke keer weer kostbare tijd.

Livio Loi, RW RacingGP, veertiende:

“Ik heb echt heel veel geluk gehad. Niet alleen dat ik nog twee punten heb weten te pakken, maar vooral dat ik overeind ben gebleven terwijl ik een aantal echt serieuze bijna-crashes heb gehad. In het begin verloor ik veel te veel tijd maar het was niet mogelijk om te pushen. Ik zag geen steek en het gevoel was niet goed. Ik had geen vertrouwen, zeker niet na de eerste keer dat ik bijna crashte. Het was zeker niet mijn beste race in de regen, maar uiteindelijk ben ik al lang blij dat ik erop ben blijven zitten en de finish heb gehaald. Meer dan dit zat er niet in vandaag.”