Locatelli leidt eerste vrije training in Le Mans, Bendsneyder elfde

25
Andrea Locatelli - Le Mans Bugatti Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Andrea Locatelli was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk het snelst voor Marcel Schrötter en Brad Binder. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de elfde tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 24e rondetijd. 

De Moto2 coureurs gingen vrijdagochtend om 10:55 uur de baan op voor hun eerste vrije training van het weekend op het Le Mans Bugatti Circuit in Frankrijk waarbij de felle zon zorgde voor een oplopende temperatuur en gunstige omstandigheden op het Franse circuit.

Jake Dixon is er dit weekend weer bij. De Brit kwam tijdens de Amerikaanse Grand Prix hard ten val en liep hierbij een hersenschudding op. Hijzelf en het team besloten geen risico’s te nemen en daardoor de Spaanse Grand Prix over te slaan. Dat weekend was Mattia Pasini zijn vervanger, nu rijdt de Italiaan voor het Petronas SRT team in plaats van Khairul Idham Pawi; het derde verschillende team voor de Moto2 veteraan. Ook zijn Marcel Schrötter (twee gebroken middenvoetsbeentjes) en Remy Gardner (hersenschudding na de zware crash tijdens de eerste ronde in Jerez) fit verklaard voor dit weekend.

Een vroege crash in deze eerste vrije training was er voor Stefano Manzi. De MV Agusta coureur verloor de voorkant bij het ingaan van bocht 4 (Dunlop chicane) en schoof onderuit. Enkele minuten later overkwam Dimas Ekky Pratama precies hetzelfde, beide coureurs bleven ongedeerd.

KTM heeft dit weekend een nieuw chassis meegebracht. Tot dusver is het seizoen in de Moto2 klasse zeer teleurstellend voor de Oostenrijkse fabrikant en wordt er gedomineerd door Kalex. Al het hele seizoen is er sprake van veel chatter en na een test op Jerez heeft KTM nu een nieuw chassis meegenomen naar Le Mans. In deze sessie reden naar verluidt Brad Binder, Jorge Martin en Marco Bezzecchi met dit nieuwe chassis.

Uiteindelijk reed Andrea Locatelli met een 1’36.894 in deze sessie de snelste rondetijd voor Marcel Schrötter en KTM coureur Brad Binder. Sam Lowes eindigde als vierde voor Remy Gardner en Nicolo Bulega, daarachter maakten Mattia Pasini, Tom Lüthi, Lorenzo Baldassarri en Alex Márquez de top tien compleet. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de elfde tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 24e rondetijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk gaat vanmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App