Andrea Locatelli kende enerverende Superpole op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar na een uitstapje buiten de baan wist de Italiaan toch zijn ongeslagen status in de kwalificatie te behouden. Lucas Mahias en Corentin Perolari plaatsen zich ook op de voorste startrij. Een vijfentwintigste startplaats voor Glenn van Straalen.

Aan het einde van de ochtend gingen de World Supersport coureurs de baan in voor hun droge Superpole kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Andrea Locatelli kan dit weekend al de wereldtitel veilig stellen, nadat hij voorlopig alle races van het seizoen gewonnen. De nummer twee Jules Cluzel komt dit jaar niet meer in actie, nadat hij in Aragon door Raffaele De Rosa van de motor werd gereden. De Rosa heeft daarvoor een penalty gekregen en hij zal vanmiddag in de eerste race vanuit de pitstraat moeten vertrekken.

Wel lijkt Locatelli minder oppermachtig dit weekend vergeleken met de voorgaande evenementen. Zeker Lucas Mahias en Isaac Viñales konden in de vrije trainingen goed partij geven. Halverwege de sessie stond echter Corentin Perolari bovenaan op de tijdlijst voor Viñales, Mahias, Locatelli, De Rosa en Steven Odendaal. Maar met nog tien minuten te gaan was het toch weer Locatelli, die de tijd van Perolari met maar liefst een halve seconde wist te verbeteren.

De Italiaan was vervolgens opnieuw onderweg naar een tijdsverbetering, maar toen gebeurde er een ongebruikelijk iets voor de Bardahl Evan Bros coureur. Locatelli had een flink moment en kwam buiten de terecht. In de grindbak viel Locatelli toen hij al bijna tot stilstand stond. Na een kort bezoek aan de pits, kon Locatelli zijn weg met nog ruim drie minuten te gaan weer vervolgen. De Yamaha-coureur stond op dat moment nog steeds bovenaan op de tijdlijst.

Met nog twee minuten nam Mahias de voorlopige pole position over en zijn landgenoot Perolari kwam naar plaats twee. Maar het was nog niet gedaan. Locatelli wist zich knap te herstellen, door na zijn uitstapje 0.031 seconde onder de tijd van Mahias te duiken. Mahias en Perolari mogen met hun tweede en derde tijd ook vanaf de voorste startrij vertrekken. De WorldSSP300 kampioen Manuel Gonzalez kwalificeerde zich knap als vierde voor de Rosa en Philipp Oettl. Viñales viel wat tegen met een achtste tijd achter Kyle Smith. Odendaal van EAB Ten Kate Racing plaatste zich als elfde voor de races.

Glenn van Straalen maakt dit weekend zijn debuut op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team als vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus. Van Straalen plaatste zich als vijfentwintigste voor de races. Om 15:15 uur gaat de eerste World Supersport wedstrijd van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App