Andrea Locatelli heeft de eerste World Supersport trainingsdag in Portimão afgesloten met de snelste tijd. Jules Cluzel was nipt langzamer dan de leider in het WK. Isaac Viñales noteerde een derde tijd en EAB Ten Kate Racing coureur Steven Odendaal eindigde de openingsdag in achtste positie.

Binnen twee uur na het einde van FP1 kwamen de World Supersport coureurs opnieuw in actie voor hun tweede vrije training van de dag in Portimão. Dat deze twee sessies zo kort achter elkaar werden verreden kwam door het aangepaste tijdschema, omdat in de ochtend de eerste WorldSSP300 niet door kon gaan vanwege laaghangende bewolking waardoor de helikopter niet kon vliegen.

Andrea Locatelli was met een 1’45.847 het snelste in FP1. Het tempo ging vanaf het begin van FP2 gelijk omhoog en binnen zeven minuten had een groot deel van top-tien hun tijd al verbeterd. Net als in FP1 waren het Locatelli samen met de Franse rijders; Jules Cluzel, Lucas Mahias en Corentin Perolari die bovenaan op de tijdlijst te vinden waren. Halverwege de sessie ging Cluzel aan kop met een 1’45.666. Bij het ingaan van het laatste kwartier wist Raffaele De Rosa zich met zijn MV Agusta tussen de top-vier te mengen met een derde rondetijd.

Net als in FP1 leek het er lang op dat Cluzel de training als snelste zou afsluiten, maar opnieuw stak Locatelli hier een stokje voor. De Italiaan zette een 1’45.598 en was daarmee slechts 0.068 seconde sneller dan Cluzel, maar het was voor Locatelli wel genoeg om de openingsdag in Portugal als snelste af te sluiten. Isaac Vinales wist in de slotfase te klimmen naar een derde plaats voor Mahias, De Rosa en Perolari. De WorldSSP300 kampioen van 2019, Manuel Gonzalez, eindigde de dag als zevende voor Hannes Soomer en EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal. Phillip Oettl sloot de af als tiende en ruim negen tienden toegeven op Locatelli. Lachlan Epis, uitkomend voor het MPM Routz Racing Team, kwam tot een achttiende tijd.

Zaterdag is een drukke en tevens belangrijke dag voor de World Supersport coureurs. Na de derde vrije training staat de Superpole en de eerste race van het weekend op het programma. In het nieuw WorldSBK tijdschema voor het seizoen 2020 rijdt de World Supersport klasse zondag een tweede race.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App