Andrea Locatelli wint zijn vijfde World Supersport race op rij. Tijdens de tweede race in Portimão kwam de Italiaanse Yamaha rijder als eerste over de finish voor Jules Cluzel en Isaac Viñales. Steven Odendaal scoorde zijn beste seizoensklassering voor EAB Ten Kate Racing met een vierde plaats.

Andrea Locatelli had de vier voorgaande World Supersport races op zijn geschreven en dat zijn tijdens zijn debuutseizoen in deze klasse. De Italiaan mocht ook nog eens vanaf pole position vertrekken in de tweede race van het weekend met Jules Cluzel en Corentin Perolari naast hem op de voorste startlinie. Perolari was het snelste weg bij de start voor Locatelli en Cluzel. Voor Lucas Mahias, de nummer twee van de eerste race, kwam de wedstrijd al heel vroeg ten einde. De ervaren Fransman crashte in de tweede bocht en zijn race was voorbij.

Cluzel plaatste in de eerste ronde een agressieve inhaalactie bij Locatelli, wat ervoor zorgde dat ook Isaac Viñales aan de leider in het WK voorbij kon gaan. Cluzel zette door, want in de tweede ronde ging hij voorbij aan zijn teamgenoot Perolari. Locatelli liet dit niet op zich zitten en kwam via Perolari en Vinales naar de tweede plaats. Binnen de kortste keren had Locatelli ook een kleine voorsprong te pakken op het strijdende groepje voor plaats drie. In de vijfde ronde ging Lachlan Epis, uitkomend voor het MPM Routz Racing Team, onderuit met een vervelende highsider.

Locatelli had een kleine seconde achterstond ten opzichte van Cluzel, maar de Italiaan moest er hard voor werken en had er meerdere ronden voor nodig om het gat te dichten. Daarachter had Viñales de derde plaats overgenomen van Perolari. EAB Ten Kate Racing rijders Steven Odendaal was ook bezig aan een uitstekende wedstrijd, want de Zuid-Afrikaan had zich in de zevende ronde opgewerkt naar de vijfde plaats ten kosten van Philipp Oettl en Raffaele De Rosa.

De opmars van Odendaal stopte niet, want niet veel later wist hij ook Perolari gepasseerd. Het gat naar de derde plaats Vinales was op dat moment twee seconden. Halverwege de race sloeg Locatelli vooraan toe en nam de leiding over van Cluzel. De Italiaan had nog een versnelling in huis, waarmee hij zich langzaamaan los wist te rijden bij Cluzel. Op de finish had de Bardahl Evan Bros coureur bijna drie seconden voorsprong op Cluzel. Voor Locatelli betekende dit zijn vijfde overwinning uit vijf races in de World Supersport.

Viñales scoorde een podium, voor Odendaal die kan terugkijken op een sterk optreden. De Rosa, die na de eerste race nog op het podium stond, kwam ten val in vijfde positie. Oettl werd uiteindelijk vijfde voor WorldSSP300 kampioen Manuel Gonzalez. Perolari viel in de loop van de race terug naar een zevende plaats. Hannes Soomer, Miguel Pons en Can Oncu maakten de top-tien compleet.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App