Home Teams Livio Loi en RW Racing GP op zoek naar oplossingen

Livio Loi en RW Racing GP op zoek naar oplossingen

58
loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Silverstone is een van de moeilijkste circuits van het seizoen en Livio Loi heeft altijd een beetje moeite de baan te doorgronden. Ook vandaag. Maar met wat aanpassingen aan de machine hoopt RW Racing GP dat de Belgische coureur zijn 27ste plaats van de eerste dag flink kan verbeteren.

De openingsdag van de Britse Grand Prix was niet eenvoudig. Silverstone is het langste circuit van de kalender en kent een gevarieerde reeks van snelle bochten. De truc, volgens RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen, is om de motor het werk te laten doen.

“Het is een lastig en veeleisend circuit. Je moet de motor vloeiend door de bochten laten lopen, op snelheid. Dat klinkt een stuk gemakkelijker dan het is. We liepen vandaag tegen een drempel aan waar we niet overheen kwamen.”

Vorig jaar had Loi ook moeite op Silverstone, vooral met de bochtensnelheid. Nu was de snelheid niet het probleem maar de balans en het contact van het voorwiel met het asfalt.

Livio Loi, RW Racing GP, zevenentwintigste:

“Geen problemen die we niet kunnen oplossen, maar we zijn nog aan het zoeken naar de beste oplossing. Voor morgen gaan we een heel andere richting op met de setup, wat altijd wel een risico is. Vorig jaar verloor ik te veel snelheid bij het ingaan van de bochten, nu is probleem dat ik het voorwiel niet goed op de grond kan houden als ik op het gas ga in de bochten. We hebben nog een boel werk te doen, maar er is genoeg ruimte voor verbetering. We gaan die oplossing zeker wel vinden. Silverstone is niet een van mijn favoriete banen, maar vorig jaar werd ik hier vijfde in de race, dus het is zeker niet zonder perspectieven.” 

WordPress Image Lightbox