Dutch Racing Team heeft een contract getekend met Loran Faber voor het seizoen 2017. Na het vrijgevallen zitje bij het team, werd onlangs besloten een circuittest te doen met het zeer jonge talent uit Staphorst en Faber presteerde in Spanje boven verwachting.

Op 24 en 25 november 2016 heeft Dutch Racing Team met Loran Faber getest op het circuit van Cartagena in Spanje. Daar heeft het team twee dagen met de jonge rijder kennis kunnen maken en gekeken naar het niveau waarop de pas dertien jarige Staphorster rijdt. Dat is, ondanks zijn jonge leeftijd, al boven verwachting.

Faber leek weinig aanpassingsproblemen te hebben met de Moto3 Honda en draaide al snel zijn rondjes. Tijdens de korte tweedaagse test was er al progressie te zien in de rondetijden en toonde het jonge Staphorster wegracetalent zich als een snelle leerling. Hierdoor kon het team terugkijken op een geslaagde test en groen licht geven voor een samenwerking. De afgelopen week is er tussen het management van Faber en het Dutch Racing Team een overeenkomst tot stand gekomen voor het seizoen 2017, met een optie tot verlenging.

KNMV bondscoach Barry Veneman: “Loran is nu 13 jaar oud en heeft het afgelopen jaar de NSF100 cup gereden, waarin hij oppermachtig was door als eerste coureur ooit alle races te winnen. Naast de NSF races heeft hij ook enkele races meegedaan aan de 250 Juniorcup waar hij op een Moriwaki motor meteen een wedstrijd wist te winnen. Met 14 jaar heeft Loran in 2017 de minimum leeftijd bereikt voor deelname aan het FIM Junior Moto3 kampioenschap.”

Dutch Racing Team wil daarom in 2017 met Faber aantreden in het FIM Junior Moto3 kampioenschap en met hem het avontuur aangaan. Naast zijn optreden voor het Dutch Racing Team zal Faber ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup uitkomen.

Begin 2017 zal er een teampresentatie worden georganiseerd, waarin het Dutch Racing Team een ieder verder hoopt te informeren over de plannen voor het nieuwe seizoen.