Lorenz Luciano (19) stopt per direct als actief wegracecoureur

33156
lorenz-luciano
Lorenz Luciano | foto© Red Bull Content Pool

Lorenz Luciano stop per direct als actief wegrace coureur. Het 19-jarige Belgische wegracetalent, onderdeel van de Belgian Motorcycle Academy (BMA), heeft besloten om een persoonlijke redenen te stoppen, een andere weg in te slaan en zijn helm per direct aan de wilgen te hangen. Luciano blijft wel als coach betrokken bij de sport binnen de Zelos familie.

Ondank zijn nog jonge leeftijd (19 jaar) heeft Lorenz Luciano besloten om te stoppen als actief wegracecoureur. Luciano maakte in 2023 zijn debuut als actief wegracecoureur en werd tweemaal tweede in de Northern Talent Cup voordat hij in 2022 de overstap maakte naar de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup en de European Talent Cup, de competities waarin hij de afgelopen twee seizoenen actief was. Na een moeilijk jaar – Luciano had te maken met veel blessureleed – heeft hij het besluit genomen om in 2024 niet meer van start te gaan en terug op de motor te stappen.

De Belg is Zelos dankbaar voor alles wat Zelos mogelijk maakte voor hem en de Zelos-teams zijn er trots op dat ze met hem hebben samengewerkt tot aan de poorten van het Grand Prix circus. Luciano zal daarom de Zelos-kleuren blijven dragen tijdens toekomstige trainingen en nationale races. Hij zal zich vooral richten op Supermoto en de Superbiker in Mettet, een evenement dat elk jaar georganiseerd wordt op het Circuit Jules Tacheny.

Freddy Tacheny (CEO van Zelos): “We hebben een paar geweldige jaren in competitie gehad met Lorenz. Hij is niet alleen een veelbelovend rijder, maar ook een respectvolle en innemende jongeman met wie we verschillende jaren hebben samengewerkt. Samen, en dankzij het systeem van VZW Belgian Motorcycle Academy, zijn we erin geslaagd om de laatste fases voor de Grand Prix te bereiken. We waren graag verdergegaan en we denken dat het mogelijk was, maar zijn beslissing moet worden gerespecteerd. Emotioneel wensen we hem geluk en succes in de toekomst, waar hij de BMA Academici zal coachen. We zijn erg blij dat hij deze rol als mentor van de jeugd op zich neemt en we zullen hem zeker aanmoedigen op de circuits.”

Lorenz Luciano: “Na een intens seizoen 2023, dat bestond uit hoogte- en dieptepunten, heb ik ik om persoonlijke redenen besloten dat het tijd is om te stoppen met het besteden van het grootste deel van mijn tijd aan mijn motorracecarrière. Het was een moeilijke beslissing, maar het is de beste keuze voor de toekomst. We hebben samen geweldige tijden gehad en ik zal die herinneringen voor de rest van mijn leven koesteren. Natuurlijk ben ik nog steeds gepassioneerd door de sport en zal ik er betrokken bij blijven, maar op een andere manier. Ik wil Zelos en vzw Belgian Motorcycle Academy van harte bedanken voor hun steun gedurende al die jaren, alsook alle mensen zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest. Ik kijk vol ongeduld en met veel ambitie uit naar de nieuwe uitdagingen. Ik ben Zelos heel dankbaar en ik blijf loyaal aan de BMA, en ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat aankomende Belgische piloten de best mogelijke ondersteuning krijgen!”

Luciano wist in 2023 in totaal 59 punten te scoren in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en daarmee als dertiende te finishen in de eindstand van het kampioenschap, dit ondanks het missen van vier races tijdens het seizoen vanwege een blessure.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.