Lorenzo Baldassarri zaterdag het snelst op opdrogend Termas de Rio Hondo Circuit

16
baldassarri
Lorenzo Baldassarri | foto© Forward Racing

Lorenzo Baldassarri heeft zaterdagochtend de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Motul de la República Argentina. De Forward Racing coureur was op een opdrogende baan het snelst voor Miguel Oliveira en Danny Kent. RW Racing GP coureur Axel Pons noteerde de elfde rondetijd.

Nadat het tweede en laatste deel van de derde vrije training voor de MotoGP coureurs gehinderd werd door de regen op het Argentijnse circuit was het tijdens de derde vrije training voor de Moto2 coureurs precies andersom.

In het begin was er nagenoeg geen actie op de baan ondanks dat het niet meer regende. Gaandeweg de sessie gingen steeds meer coureurs naar buiten al kwamen de rondetijden geen moment in de buurt van de tijden gereden tijdens de eerste twee sessies van het weekend.

Het was Lorenzo Baldassarri die onder de moeilijke omstandigheden uiteindelijk het snelst was voor Miguel Oliveira, Danny Kent, Franco Morbidelli, Simone Corsi en Isaac Viñales.

De zevende rondetijd in deze onvoorspelbare sessie ging naar Alex Marquez gevolgd door Xavi Vierge, Hafizh Syahrin en de jonge Fabio Quartararo.

Axel Pons, die een paar minuten voor het einde nog de tweede tijd achter zijn naam had staan, sloot de sessie af met de elfde rondetijd.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag