Lorenzo Dalla Porta in 2018 naar Leopard Racing

112
dalla-porta
Lorenzo Dalla Porta | foto© Leopard Racing

Lorenzo Dalla Porta wordt in 2018 naast Enea Bastianini de tweede rijder binnen het Leopard Racing Moto3 Team. Met de komst van de 20 jarige Italiaan en de onlangs al bevestigde Bastianini lijkt er komend seizoen geen plaats meer te zijn binnen het team voor de Belg Livio Loi.

Leopard Racing heeft vrijdagochtend in Motegi bekend gemaakt dat men overeenstemming heeft bereikt met Lorenzo Dalla Porta om komend seizoen naast Enea Bastianini de tweede Honda NSF250RW van het team te gaan bemannen.

Dalla Porta debuteerde in 2015 als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap om vervolgens in 2016 een stapje terug te doen en in het Spaans Open de FIM CEV Repsol Moto3 Junior titel te behalen. Dit seizoen komt de Italiaan uit voor het Aspar Mahindra Moto3 Team.

Lorenzo Dalla Porta: “Ik ben blij dat ik heb overeenstemming heb weten te bereiken met Leopard Racing. Als concurrent heb ik altijd veel waardering gehad voor hun vaardigheden als team en ik heb het gevoel dat ik met deze stap vooraan mee kan blijven doen. Ik zal mijn uiterste best doen en ik hoop het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld te kunnen terugbetalen door samen fantastische resultaten te boeken”.

Momenteel komen Joan Mir en Livio Loi uit voor Leopard Racing. De momenteel in de Moto3 klasse aan de leiding staande Mir zal na dit seizoen de overstap gaan maken naar de Moto2 klasse, waar Loi zijn carrière na dit seizoen voort zal zetten is nog niet bekend.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag