Na de Thaise en Japanse Grand Prix zal Jorge Lorenzo ook komend weekend niet van start gaan tijdens de Australische Grand Prix op Phillip Island. De Ducati coureur vliegt zondag terug naar Spanje voor verdere behandeling aan zijn geblesseerde linkerpols.

Ducati heeft zondagochtend in Motegi bekendgemaakt dat Jorge Lorenzo komend weekend ook niet van start zal gaan tijdens de Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix circuit. De Spanjaard heeft na overleg met zijn werkgever en de MotoGP circuitartsen besloten niet mee te reizen naar Australië maar zondag al terug te vliegen naar Spanje om zich door zijn vertrouwde artsen verder laten te behandelen aan zijn gebroken linkerpols.

Lorenzo liep de polsblessure twee weken geleden op bij een horrorcrash tijdens de tweede vrije training op het Chang International Circuit in Thailand. De Ducati coureur moest hierdoor de rest van het weekend in Thailand aan zich voorbij laten gaan maar leek op tijd hersteld om dit weekend deel te nemen aan de Motul Grand Prix of Japan. Lorenzo probeerde het weliswaar op vrijdagochtend, maar al na twee gereden ronden parkeerde de Spanjaard zijn Ducati in de pitbox en was het duidelijk dat verder rijden geen zin had. Na een nieuwe scan later op de dag bleek dat de breuk niet hersteld was, er zelfs sprake was van een volledige breuk.

Door nu terug te keren hoopt Lorenzo op tijd hersteld te zijn om over twee weken weer aan de start te kunnen verschijnen tijdens de Maleisische Grand Prix in Sepang.

Wie Ducati als vervanger op zal roepen is nog niet bekend, het management heeft aangegeven hierover zondag na afloop van de MotoGP race in Motegi meer duidelijkheid over te geven. Wel is duidelijk dat Ducati MotoGP testcoureur niet naar Australië af zal reizen, Ducati heeft Pirro de komende week nodig voor een belangrijke MotoGP test met de 2019 machine in Valencia. De belangrijkste kandidaat lijkt nu Alvaró Bautista, deze naam zingt namelijk al twee dagen rond in de paddock in Motegi. Of dit echter ook zal zijn zal later op de dag bekend gemaakt worden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App