Jorge Lorenzo kwalificeerde zich zaterdagmiddag in Valencia als dertiende voor de afsluitende Grand Prix van het seizoen. De Ducati coureur liet na afloop van de kwalificatie weten dat hij zeker nog niet pijnvrij is, en dat hij meer last heeft van zijn geblesseerde pols dan vooraf gedacht.

Jorge Lorenzo komt dit weekend tijdens de Gran Premio Motul De La Comunitat Valenciana voor het eerst weer in actie sinds zijn crash tijdens de tweede vrije training van de Thaise Grand Prix in Buriram. Een bij de crash opgelopen polsblessure en een daarop volgende operatie hield de Ducati vier MotoGP races langs de kant – hoewel hij het zowel in Japan en Maleisië nog wel probeerde.

Voorafgaand aan de laatste Grand Prix in Valencia liet Lorenzo weten dat hij vol vertrouwen was voor het weekend en zijn laatste Grand Prix weekend in dienst van Ducati goed wilde afsluiten. Na een natte eerste dag, een nog deels natte derde- en vierde vrije training en een nagenoeg droge kwalificatie bleek het allemaal nog niet vanzelf te gaan.

Meer dan een dertiende startplaats zat er dan ook niet in voor de Spanjaard die na afloop van de kwalificatie op het Ricardo Tormo Circuit liet weten dat het slechter ging dan hij vooraf had verwacht.

Jorge Lorenzo: “Het was eerlijk gezegd minder goed dan ik had verwacht. Normaal in het dagelijks leven kan ik best wel weer iets oppakken en mijn hand gewoon normaal gebruiken, maar eenmaal op de motor is het een ander verhaal. Een MotoGP-machine is best zwaar en zeker bij het remmen voel ik dat. Het is zonder twijfel al veel beter dan in Sepang maar 100% hersteld is het zeker nog niet. Zoals ik vooraf ook al zei, onder de natte omstandigheden is het makkelijker en minder zwaar, je hebt dan maar de helft van de kracht nodig in vergelijking met het rijden op een droge baan. Aan de andere kant zijn de risico’s op een natte baan weer groter, de kans om te crashen is simpelweg groter en met een nog niet geheel herstelde blessure is dat ook geen prettig idee. Ik ga normaal al een stuk voorzichtiger de baan op in de regen als ik fit ben, dit omdat je niet wilt crashen, maar wanneer je je niet heel sterk voelt en niet helemaal fit bent dan ben je nog voorzichtiger. Maar hoe dan ook, ik gaan zondag van start in de race, mijn laatste voor Ducati en ik zalvalles geven voor een zo goed mogelijk resultaat.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App