Lorenzo winnaar van spectaculaire eindstrijd met Márquez in Oostenrijk

32
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo - Red Bull Ring | foto© Randy van Maasdijk

Jorge Lorenzo heeft op zondagmiddag de MotoGP race op de Red Bull Ring in Oostenrijk gewonnen. Na een intens gevecht met veel inhaalacties tussen rivaal Marc Márquez en hemzelf was de Ducati coureur uiteindelijk het sterkst en versloeg hij zijn landgenoot. Andrea Dovizioso kwam als derde over de finish. 

De weersomstandigheden waren goed op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de aanvang van de 28 ronden durende MotoGP race. Zonnige en warme omstandigheden met een buitentemperatuur van 27°C en een baantemperatuur van ongeveer 42°C begroetten de coureurs voor de aanvang wat ongetwijfeld een spannende race zou worden tussen de Oostenrijkse bergen.

De bandenkeuze was zoals altijd cruciaal en interessant was dat de drie coureurs op de eerste startrij, Marc Márquez, Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo, alle drie een verschillende bandencombinatie onder hun machine hadden laten monteren. Polesitter Márquez koos voor een medium voorband en een harde achterband, Dovizioso had een medium-medium combinatie en Lorenzo had de keuze gemaakt voor een Michelin soft voor- en achterband. Na de vrije trainingen en kwalificaties leek het erop dat de drie coureurs op de eerste startrij ook degenen zouden zijn die de strijd zouden voeren voor de overwinning.

Het was Dovizioso die de beste start kende en als leider de eerste bocht in ging voor Márquez en Lorenzo. De Repsol Honda coureur probeerde meteen aan te vallen in de derde bocht maar tikte daarbij bijna Dovizioso van zijn machine waardoor Lorenzo de leiding overnam. Achter het drietal waren het Alex Rins, Cal Crutchlow, Danilo Petrucci en Tito Rabat die ook goed van hun plaats waren gekomen en meestreden aan de kop van het veld. Daarachter waren het Andrea Iannone, Johann Zarco, Valentino Rossi en Bradley Smith.