Met een negende plaats in de Superpole race en een zesde plaats in Race 2, kunnen Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha terugkijken op een geslaagde laatste dag van de Acerbis Portugese Round.

Loris Baz werd zaterdag op het Autodromo Internacional do Algarve hard gestraft door een crash in de kwalificatie, waardoor hij zondagochtend in de Superpole race vanaf de vijfde startrij aan de race moest beginnen. Ondanks een minder ideale start slaagde de Fransman erin om zich een weg door het veld naar voren te knokken om uiteindelijk als negende de zwart/wit geblokte vlag te passeren.

Baz verzekerde zich hiermee een startplaats op de derde startrij voor race 2. Na in de beginfase van de race de nodige tijd te hebben verloren op de twee voor hem rijdende groepen bij het passeren van Tom Sykes kwam hij drie seconden achter de op de zesde plaats rijdende Michael van der Mark door. In het tweede deel van de race ging Baz er nogmaals goed voor zitten en wist hij met nog vier ronden te gaan de Nederlander te passeren. Het tweetal maakte er vervolgens nog een spannend duel van dat de Fransman uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen, met als resultaat een zwaarbevochten zesde plaats.

Een prestatie van formaat van zowel de Franse coureur als ook het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha.

Loris Baz: “Het was zaterdag een lastige dag voor mij, want ik maakte een fout in de kwalificatie en dat had een enorme impact op het resterende deel van het weekend. In de Superpole-race was mijn enige doel om in de top negen te finishen om zo mijn startpositie voor race 2 te verbeteren en dat lukte me, dit ondanks ik bij de start terugviel naar de achttiende plaats. De tweede race was goed, echter opnieuw een slechte start waar we aan moeten werken. Maar ik heb het voor elkaar gekregen om terug te knokken. Ik verloor veel tijd, zo’n drie seconden, achter Tom Sykes en dat betekende dat ik, toen ik hem eenmaal gepasseerd was, zo’n drie seconden had verloren op Michael van der Mark. Maar ik slaagde erin om het gat te dichten zonder daarbij mijn banden stuk te rijden. Dit hebben we te danken aan de racesimulaties die we tijdens de test hier hebben gedaan. Uiteindelijk wist ik als zesde de finish te passeren, en daar ben heel blij mee. De jongens hebben heel hard gewerkt na mijn fout van gisteren, daar wil ik ze dan ook graag voor bedanken. We hebben een sterk weekend achter de rug en we hebben laten zien dat we steeds dichter bij het podium komen.”

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App