Loris Baz kende een veelbelovende start van 2020. De in Nederlandse dienst rijdende Fransman was onlangs tijdens de eerste twee wintertesten in Jerez en Portimâo uitstekend op dreef op zijn door Ten Kate Racing geprepareerde Yamaha YZF-R1. Baz heeft zich dan ook duidelijk een doel gesteld voor komend seizoen, elke race met de voorsten meedoen en hopelijk de eerste WorldSBK zege behalen samen met zijn Ten Kate Racing Yamaha crew.

Het afgelopen seizoen moest Loris Baz de eerste vijf wedstrijdweekenden van het FIM Superbike World Championship seizoen thuis vanaf de bank toekijken. Pas tijdens de zesde ronde op het circuit van Jerez konden Baz en zijn Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha Team gezamenlijk hun debuut maken en beginnen aan een voor beide partijen nieuw avontuur.

Zonder enige voorbereiding, alles vanaf nul opbouwend bleek echter als snel dat de Nederlands – Franse combinatie niet voor spek en bonen meedeed. Zo wist Baz enkele keren dichtbij het podium te eindigen en in de resterende wedstrijden van het seizoen nog 138 WK punten te scoren, een puntenaantal waarmee hij nog als tiende wist te eindigen in de eindstand van het kampioenschap.

Terwijl Baz in de afgelopen wintermaanden hard heeft getraind en de Ten Kate techneuten in Nieuwleusen de nieuwe Yamaha YZF-R1 voor komend seizoen op en top hebben weten te prepareren werd er met veel vertrouwen uitgekeken naar de eerste testkilometers van 2020, en niet geheel onterecht zo bleek onlangs in Jerez en Portimâo. Ondanks dat de omstandigheden in Jerez voor iedereen een beetje roet in het eten gooide was Baz toch constant in de voorste gelederen te vinden. Nog beter werd het enkele dagen later tijdens de tweede en afsluitende Europese wintertest voorafgaand aan het nieuwe seizoen in Portimâo. Baz was namelijk in alle sessies in de top vier te vinden om uiteindelijk na twee dagen de test af te sluiten met een zeer verdienstelijke derde rondetijd achter zijn naam.

Een veelbelovende start van het nieuwe jaar voor Baz en Ten Kate Racing Yamaha. Zowel het team als ook de coureur reizen dan ook met veel vertrouwen af naar Australië waar eind februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit de openingsronde van het 2020 FIM Superbike World Championship seizoen op het programma staat.

Loris Baz: “Komend seizoen zal interessant zijn met de vele snelle coureurs. Er zijn ook veel verschillende fabrikanten. Het seizoen zal lang zijn, maar we zullen gewoon proberen om elke race plezier te hebben, met de voorsten mee te kunnen en op het podium zien te komen. Natuurlijk hopen we samen met het team op een overwinning! Hoewel we slechts een Independent team zijn, denk ik dat we de capaciteit hebben om dit te doen. De testdagen in Jerez de la Frontera en Portimâo hebben aangetoond dat het met onze snelheid wel goed zit.”

“We hebben de Yamaha YZF-R1 2020 tijdens de afgelopen twee testen vergeleken met de 2019 versie. Op de tweede dag in Jerez gooiden de weergoden roet in het eten. In Portimâo daarentegen hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt. We hebben vele ronden gereden en hebben geweldig werk geleverd. We hebben ons tevens kunnen concentreren op onze zwakke punten met name op de nieuwe banden, de kwalificatiebanden en dit is echt positief verlopen. We hebben ook onze start flink verbeterd. Deze vier dagen waren belangrijk.”

In tegenstelling tot vorig jaar beginnen Baz en Ten Kate Racing Yamaha dit jaar dus heel anders en veel beter voorbereidt aan het nieuwe seizoen. Gezien dat er in 2019 zonder enige voorbereiding al een vierde plaats als beste klassering inzat……..wie weet brengt bezorgt de langste man van het World Superbike veld komend seizoen de mannen uit Nieuwleusen de eerste beker sinds hun overstap van Honda naar Yamaha. Het zou zo maar eens kunnen….
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App