Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha kunnen terugkijken op een geslaagde laatste pré-season test op het Phillip Island Grand Prix Circuit. De Fransman zette de tweede rondetijd op de klok, was daarmee de best geklasseerde Yamaha coureur en zowel het team als ook de coureur lijken klaar voor de start van het seizoen.

Maandag en dinsdag vond op het Phillip Island Grand Prix Circuit de laatste test plaats ter voorbereiding op het 2020 seizoen, een seizoen dat aanstaande vrijdag van start gaat op hetzelfde Australische circuit.

Voor Loris Baz en het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha een mooie gelegenheid om de laatste puntjes op de i te zetten en zich nog een keer te meten met de rest van het veld alvorens komend weekend het seizoen van start gaat.

Het sterke optreden tijdens de onlangs verreden test op het circuit van Portimâo bleek de afgelopen twee dagen geen toevalstreffer te zijn geweest. Ook op Phillip Island kon Baz zich beide dagen meten met de snelste mannen van het veld en was hij constant binnen de top vijf op de tijdlijst te vinden.

Na afloop bleek Baz’s snelste ronde van 1’30.524 goed voor de tweede plaats op lijst en werd hij daarmee de best geklasseerde Indepentent Team en Yamaha coureur van het veld.

Loris Baz, Ten Kate Racing Yamaha, snelste ronde 1’30.524 (P2): “Het seizoen kan wat mij betreft beginnen, we zijn er klaar voor. We hebben de afgelopen twee dagen enorm veel werk verzet, heel veel dingen geprobeerd en we kunnen terugkijken op opnieuw een zeer geslaagde test. We hebben veel zaken back to back getest met het oog op komend weekend. Er zijn best nog wel een aantal gebieden waar we nog iets moeten zien te vinden voor de races hier. Maar ondanks dit ben ik zeer tevreden en kijk ik vol vertrouwen naar het openingsweekend van het seizoen. Ik ben er van overtuigd dat ik samen met het team een geweldig seizoen tegemoet ga.”

Kervin Bos, Ten Kate Racing Yamaha, teammanager: “Ik heb diep respect voor Loris en de jongens in het team voor hetgeen ze de afgelopen maanden hebben neer weten te zetten. We hebben ons tijdens de afgelopen wintertesten constant in de top vijf weten te handhaven, en dat met ons kleine privéteam. De afgelopen twee dagen hier hebben we zelfs niet buiten de top drie gestaan. Ik denk dat Ten Kate Racing er sportief gezien de afgelopen drie, vier jaar niet zo goed heeft voorgestaan aan het begin van het seizoen. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar komend weekend, we zijn er klaar voor en laat de races maar komen.”

Vrijdag 28 februari staan op het Phillip Island Grand Prix de eerste twee vrije trainingen op het programma. Vervolgens staan zaterdag en zondag de eerste races van het seizoen op het programma.

 

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App